Maven Publishing

Mindgym van Wouter de Jong verovert Engeland en Amerika

Mindgym van Wouter de Jong verovert Engeland en Amerika

Mentaal fit blijven is niet altijd even makkelijk. Maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat als je je hersenen traint, je je leven zinvoller en plezieriger kunt maken.

In Nederland doen we dat sinds 2018 met behulp van de bestseller Mindgym: Sportschool voor je geest van Wouter de Jong. Het boek helpt je om op een no-nonsense, praktische en doelgerichte manier te werken aan je mentale fitheid door middel van warming-ups, oefeningen en cooling-downs. En nu verovert Mindgym ook de Engelse markt: de vertaling The 12 Week Mind Workout is nu verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het boek wordt uitgegeven door Hodder & Stoughton, een imprint van Hachette. Meer informatie is te vinden op 12weekmindworkout.com.

Binnen de Mindgym-reeks werden in totaal al ruim 180.000 exemplaren verkocht in Nederland en België. Wouter de Jong heeft een missie: zoveel mogelijk mensen helpen mentaal fit te worden, wereldwijd.

Wouter de Jong
Wouter de Jong

Bij goed voor jezelf zorgen denken we vaak aan meer bewegen en gezond eten, maar je zit pas écht lekker in je vel als je ook mentaal sterk bent. Wouter de Jong transformeert elke bijeenkomst tot een ‘sportschool voor de geest’ waar iedereen weer opgeladen uitkomt. Gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en met ideeën uit mindfulness, compassietraining en positieve psychologie verbetert hij je mentale conditie – en dat leidt tot positieve resultaten op elk vlak in je leven. Mindgym is als een proteïne shake voor je hersenen, zelfs voor de meest nuchteren. Wouters energieke en verrassend leuke presentatie geeft je een mentale reset, met als effect meer focus, rust én energie.

Mindfulness is een wetenschappelijk bewezen aanpak om effectiever met stress en druk op het werk om te gaan. Door mindfulness neemt de betrokkenheid toe zonder dat je opbrandt, kun je beter inspelen op veranderingen en ga je effectiever om met je tijd, emoties, stress en collega's. Je verhoogt de focus op het lichaam, zodat je vroegtijdig stresssignalen kunt opmerken en daar constructief op in kunt spelen. Energiemanagement voor de lange termijn dus! En...net als in de sportschool: alleen luisteren naar theorie boekt geen resultaat.

Wouter de Jong is veelgevraagd spreker en mindfulness trainer. Hij studeerde af in Nederlands recht, aansluitend volgde hij een opleiding aan de Amsterdamse toneelschool, waarna hij werkte als acteur (onder andere in GTST en Villa Achterwerk). Hij volgde meerdere opleidingen tot compassie- en mindfulnesstrainer, onder andere aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn bestseller ‘Mindgym: Sportschool voor je geest’ kwam in 2018 uit bij Maven Publishing, begin 2019 volgde ‘Mindgym Work-outs’. Eind 2019 verscheen zijn superpopulaire boek voor kinderen: 'Superkrachten voor je hoofd', oftewel Mindgym voor kids. De Jong geeft regelmatig workshops, trainingen en keynotes voor bedrijven en organisaties.


Maven Publishing