Maven Publishing

Boek het webinar Grip op je aandacht voor je team

Boek het webinar Grip op je aandacht voor je team

Wil jij je beter leren concentreren en die kennis meteen kunnen toepassen? En gun je je collega's, afdeling, team of directie dat ook? Neem dan contact op voor de mogelijkheden rondom deze incompany webinar.

In deze webinar komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

1. Eerste hulp bij uitstelgedrag.

2. De beste manier om van slechte gewoontes af te komen

3. Advies en trucs om zo geconcentreerd mogelijk te kunnen werken.

Grote kans dat je dit aan de keukentafel, in de schuur of op zolder leest. Plotseling thuiswerken vraagt om aanpassingsvermogen, maar hoeft niet ten koste te gaan van je productiviteit. Wel is het voor veel van ons lastig om de afleidingen die gepaard gaan met thuiswerken voldoende op afstand te houden. Tijd voor een korte online training!

Daarom deelt hoogleraar cognitieve psychologie Stefan van der Stigchel in deze incompany webinar de beste tips om je optimaal te concentreren. Hij laat zien hoe we informatie verwerken, waarom we zoveel meer zien dan we denken en welke gevolgen dat heeft voor ons dagelijks leven. Hij maakt duidelijk hoe we ons werkgeheugen soms verkeerd gebruiken en waarom sommige dingen wel opvallen en andere totaal niet. Hij beschrijft verschillende technieken waarmee je aandacht kunt sturen en hoe aandachtsarchitecten (zoals reclamemakers of websitebouwers) die inzetten in ons voor- én nadeel. 

Stefan baseert zich op wetenschappelijk onderzoek en maakt korte metten met concentratiemythes. Daarnaast is Stefan zelf vader van twee ‘stuiterballen van kinderen’ en kan hij een inkijkje geven in hoe hij zijn eigen kennis en tips toepast in zijn dagelijks leven.

Wil jij een training voor jouw bedrijf boeken? Laat hieronder vrijblijvend je gegevens achter dan laten we je snel alle mogelijkheden weten!


Stefan van der Stigchel
Stefan van der Stigchel

Hoe werkt aandacht? En hoe krijg je grip op je aandacht?

Het is tegenwoordig moeilijker dan ooit om je langer dan een paar minuten onafgebroken te concentreren. Is dat een probleem? Ja, want soms is aandacht bij wat je doet een zaak van leven of dood. Maar zelfs als het dat niet is, is concentratie onmisbaar om creatief en productief te kunnen werken.

In zijn keynote "Concentratie: gefocust blijven in tijden van afleiding" laat Stefan zien hoe we informatie verwerken, waarom we zoveel meer zien dan we denken en welke gevolgen dat heeft voor ons dagelijks leven. Hij maakt duidelijk hoe we ons werkgeheugen soms verkeerd gebruiken en waarom sommige dingen wel opvallen en andere totaal niet. Hij beschrijft verschillende technieken waarmee je aandacht kunt sturen en hoe aandachtsarchitecten (zoals reclamemakers, ontwerpers van vliegvelden en websitebouwers) die inzetten in ons voor- en nadeel. Hij deelt de nieuwste inzichten over aandacht en concentratie en geeft technieken waarmee je je concentratie langer vast kunt houden. 

Stefan van der Stigchel is hoogleraar cognitieve psychologie aan de afdeling Experimentele Psychologie van de Universiteit Utrecht. Ook is hij hoofdonderzoeker van de onderzoeksgroep AttentionLab, dat onderzoekt hoe aandacht en visueel bewustzijn onze perceptie van de wereld beïnvloeden. Hij is auteur van de boeken Zo werkt aandacht, Concentratie, Grip op je aandacht en Beter leren kijken. Zijn werk werd in vele landen vertaald en in het Engels uitgegeven door MIT Press. Van der Stigchel geeft regelmatig workshops, trainingen en keynotes bij bedrijven en organisaties.


Maven Publishing