Maven Publishing

Stefan van der Stigchel benoemd tot hoogleraar cognitieve psychologie

Stefan van der Stigchel benoemd tot hoogleraar cognitieve psychologie

Cognitief psycholoog en aandachtsexpert Stefan van der Stigchel is per 1 november benoemd tot hoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Op 10 november verschijnt zijn boek 'Concentratie: Gefocust blijven in tijden van afleiding'.

Van der Stigchel waarschuwt er in zijn boek voor dat we ons momenteel in een aandachtscrisis bevinden. Veel mensen vinden het moeilijk zich te concentreren door de enorm snelle digitale ontwikkelingen en de groeiende hoeveelheid beschikbare informatie. Maar hier wordt ook veel onzin over verteld, zo is er geen reden om aan te nemen dat we hierdoor digitaal dement worden en is er geen bewijs voor dat we minder creatief of intelligent worden. Daarnaast is er gelukkig nog een ontwikkeling gaande: de kennis over menselijk gedrag en over onze hersenen neemt toe.

Daarom schreef Van der Stigchel Concentratie, waarin hij je helpt om als winnaar uit de strijd om je aandacht te komen. Hij laat zien hoe concentratie werkt, maakt duidelijk hoe we ons werkgeheugen soms verkeerd gebruiken en legt de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit. Maar bovenal geeft hij technieken waarmee je je concentratie langer vast kunt houden.

Prof.dr. Van der Stigchel is cognitief psycholoog en hoofd van het AttentionLab aan de Universiteit Utrecht, dat onderzoekt hoe aandacht en visueel bewustzijn onze perceptie vande wereld beïnvloeden. Hij is daarnaast ook lid van De Jonge Akademie van de KNAW en een veelgevraagd spreker. Eerder schreef hij het boek Zo werkt aandacht.

Op woensdag 3 juli 2019 zal Stefan zijn oratie houden.

 

Concentratie - Stefan van der Stigchel €19,50

 

Maven Publishing