Maven Publishing
'Van der Stigchel schrijft toegankelijk en weet de aandacht tot het einde vast te houden.'
DE VOLKSKRANT
‘Zowel erg onderhoudend als diepgravend. Tjokvol voorbeelden uit de praktijk en met de allernieuwste theorieën. Wat een heerlijk boek!’
VICTOR LAMME, hoogleraar cognitieve neurowetenschappen
‘Van der Stigchel weet wat aandacht is en in dit prachtige boek laat hij de lezer meegenieten van zijn kennis.’
FRANS VERSTRATEN, hoogleraar experimentele psychologie
Zo werkt aandacht
Opvallen, kijken en zoeken in een wereld vol afleiding

Advertenties, verkeerslichten, banners, etalages en pushberichten: de strijd om onze aandacht wordt steeds heftiger. Soms staat er weinig op het spel, soms is het een zaak van leven of dood. Maar hoe werkt aandacht eigenlijk? Waarom vallen sommige dingen meteen op en andere helemaal niet?

Cognitief psycholoog Stefan van der Stigchel laat zien hoe we informatie verwerken, waarom we zoveel meer zien dan we denken en welke gevolgen dat heeft voor ons dagelijks leven. Hij beschrijft verschillende technieken waarmee je aandacht kunt sturen en hoe aandachtsarchitecten (zoals reclamemakers, ontwerpers van vliegvelden en websitebouwers) die inzetten in ons voor- én nadeel.

Zo werkt aandacht is een must-read voor iedereen die wil weten hoe je kijkt, zoekt, én hoe je de aandacht van anderen kunt beïnvloeden. Het geeft inzicht in de werking van het brein en opent je de ogen voor een belangrijk aspect van ons bestaan: aandacht bepaalt immers wat je van de wereld om je heen meekrijgt.


Zo werkt aandacht
Aantal pagina's
ISBN
  • 978 94 9184 576 5
Vormgeving
  • Thonik
Vertaler
Originele titel
Maven Publishing