Maven Publishing
'Precies goed.' *****
NRC HANDELSBLAD
'Een zeer aantrekkelijk, onmisbaar standaardwerk.'
THE GUARDIAN
'Fantastisch boek. Het ideale cadeau voor iedereen die nieuwsgierig is.'
THE WALL STREET JOURNAL
Ober, er zit natuurkunde in mijn soep
Ober, er zit natuurkunde in mijn soep
Natuurkunde begrijpen aan de hand van het dagelijks leven

Wetenschapper en tv-presentator Helen Czerski legt de mooiste ideeën uit de natuurkunde uit aan de hand van alledaagse voorbeelden.

Met humor en aanstekelijke nieuwsgierigheid laat Czerski zien hoe vertrouwde zaken als koffievlekken en ketchupflessen een licht kunnen werpen op valwinden, medische tests en onze energiebehoefte in de toekomst. Want juist in de dingen waar we normaal gesproken niet over nadenken zitten de principes verstopt die verklaren hoe het menselijk lichaam, de wereld en zelfs de wetten van het universum werken. Als je eenmaal weet welk natuurkundig principe betrokken is bij een ei koken of een magneet op de koelkast plakken, zullen de stukjes van een veel grotere puzzel op hun plek vallen.

Dit prachtig geschreven en toegankelijke boek maakt dat je zelf overal natuurkunde in herkent, je nooit meer om een goed verhaal verlegen zit én je eindelijk te weten komt waarom eenden nooit last van koude voeten hebben.

Helen Czerski
Helen Czerski

Helen Czerski heeft het coolste beroep ooit: als bubbel-fysicus bestudeert ze luchtbellen onder brekende golven in de oceaan om zo hun effect op het weer en het klimaat beter te begrijpen. Ze is docent aan University College London en presenteert regelmatig BBC-programma’s over natuurkunde, de oceaan en de atmosfeer. Ze is columnist voor Focus Magazine en schrijft regelmatig voor The Guardian.

In 2017 verscheen haar Ober, er zit natuurkunde in mijn soep bij Maven Publishing.

ISBN
  • 978 94 9249 313 2
Vormgeving
  • Moker Ontwerp
Vertaler
  • Ineke van den Elskamp
Originele titel
  • Storm in a Teacup: The Physics of Everyday Life
Maven Publishing