Maven Publishing

'Stop met diëten, begin met puzzelen' – Algemeen Dagblad

'Stop met diëten, begin met puzzelen' – Algemeen Dagblad

Afvallen wordt vaak gezien als een eenvoudige som: minder eten en meer bewegen. Maar in de praktijk is het niet zo eenvoudig, en doet deze simpele benadering van afvallen meer kwaad dan goed.* Veel meer factoren (zoals hormonen, inflammatie, darmbacteriën en psychologische aspecten) spelen een rol. Bovendien heeft iedereen een uniek plan nodig om zijn of haar specifieke problemen aan te pakken. Daarom komt GGZ-psycholoog Martijn Bond, gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met obesitas, met een baanbrekend boek waarmee je zelf een effectief afvalplan kunt opstellen.

In De afvalpuzzel loodst Bond je langs de 40 grootste valkuilen van het afvallen. Als in een 'Choose your own adventure'-boek kies je zelf je pad langs de obstakels die op jou van toepassing zijn, van leren waarom je soms te veel eet tot hoe je voeding je hormonen en darmbacteriën beïnvloedt. Je krijgt essentiële inzichten over wat gezonde voeding is en gaat aan de slag om concrete veranderingen aan te brengen in jouw voedings- en leefpatroon. De afvalpuzzel is geen tijdelijk dieet, maar geeft een praktisch plan om zelf een volhoudbaar gezonder leven te creëren. 'De afvalpuzzel' van Martijn Bond is een groot succes en wordt momenteel alweer in herdruk. Met dit boek ontwikkel je een praktisch, vol te houden plan.

Meer weten? Lees dit artikel op de website van Margriet, waarin Martijn meer uitlegt over zijn boek én enkele redenen (de 'puzzelstukjes' uit zijn boek) toelicht over waarom het soms niet lukt om af te vallen.

Maven Publishing