Maven Publishing
'Geen 'kwestie van gewoon doen', wél een leerproces waarbij fouten oké zijn.'
De afvalpuzzel
De afvalpuzzel
Ontdek jouw unieke aanpak voor een gezonder leven

IN DIT BOEK LEER JE:

HOE je je bewust wordt van ongezonde eetgewoontes en hoe je die kunt veranderen

WAT je voorheen tegenhield en hoe je die obstakels kunt overwinnen

WAT de echte oorzaak is van je overgewicht

HOE je je hormonen en darmbacteriën zo kunt beïnvloeden dat je wél resultaat krijgt

HOE je jouw nieuwe voedings- en leefstijl makkelijker vol kunt houden

Afvallen wordt vaak gepresenteerd als een eenvoudige taak: minder eten en meer bewegen. Maar in de praktijk is het niet zo eenvoudig. Veel mensen lukt het niet om gewicht te verliezen en als het wel lukt, dan jojoën ze vaak weer terug naar hun oude gewicht (of worden zelfs zwaarder). Maar wat als je nieuwe wetenschappelijke inzichten over voeding combineert met de psychologie van afvallen, en dat giet in een praktisch plan dat wél vol te houden is? Dat is precies wat dit boek doet.

Psycholoog en afvalexpert M

arti

jn B

ondintroduceert een baanbrekende manier waarmee je leert hoe je jouw gewicht blijvend kunt veranderen. Je maakt een persoonlijk plan om om te gaan met de grootste (af)valkuilen, krijgt essentiële inzichten over wat gezonde voeding is en je gaat aan de slag om concrete veranderingen aan te brengen in jouw voedings- en leefpatroon. Want uiteindelijk is dat waar

De

afv

alpuzzelom draait: zelf een volhoudbaar gezonder leven creëren.

Psycholoog Martijn Bond studeerde toegepaste cognitieve psychologie aan de Universiteit Leiden en klinische psychologie aan de UvA. Hij behandelt al jarenlang mensen met eetstoornissen en obesitas (in de specialistische GGZ).

Hij is geen dieetgoeroe die een eigen lifestyle predikt, maar hij weet wat in de praktijk werkt. En dat is niet one size fits all, maar een unieke, individuele aanpak. 

Martijn Bond
Martijn Bond

Martijn Bond studeerde toegepaste cognitieve psychologie aan de Universiteit Leiden en klinische psychologie aan de UvA. Hij werkt in de specialistische GGZ als behandelaar van mensen met eetstoornissen en obesitas.

ISBN
  • 978 94 9249 358 3
Vormgeving
  • DPS
Maven Publishing