Maven Publishing
Esther Thole

Esther Thole

Van diepzeebacterie tot dolfijn en van bakkersgist tot Nobelprijswinnaar – onze wereld zit vol zeer verschillende vormen van leven die eigenlijk ontzettend veel op elkaar lijken. Want in de kern bestaat alles wat leeft uit flexibele zakjes vol moleculen die samen werken aan één taak: in leven blijven. Maar wat is ‘leven’ en kunnen wij dat proces nabootsen?

Scheikundige en wetenschapsjournalist Esther opent je de ogen en neemt je mee op ontdekkingsreis door de meest actuele wetenschappelijke inzichten rondom de zoektocht naar de fundamenten van leven. Wat gebeurt er op dit moment in laboratoria over de hele wereld en hoe beantwoorden wetenschappers de vraag der vragen: wat ís leven?

Esther Thole is wetenschapsjournalist en redacteur bij NEMO Kennislink. Ze studeerde scheikunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en schrijft over chemie in brede zin, maar vooral over de rol van chemie in alles wat leeft. Of lijkt te leven, zoals materialen met levende kenmerken, synthetische cellen en zelfsturende geneesmiddelen.

Uitnodigen?

Wil je deze persoon uitnodigen voor een lezing of workshop?

Neem dan hier contact op
Maven Publishing