'Een superverslavend boek over de opkomst van gedragsverslaving. Fascinerend en hoognodig.'
MALCOLM GLADWELL
Superverslavend
'Hoe meer je erover weet, hoe beter je weerstand kunt bieden aan deze nieuwe ziekte.'
ELSEVIER
'Geeft een nieuwe kijk op verslaving, geeft goede tips en leert je verslavende mechanismen te doorzien.'
PSYCHOLOGIE MAGAZINE

Superverslavend

Voor het eerst in onze geschiedenis zijn gedragsverslavingen een groter probleem dan verslavende middelen zoals drugs of alcohol. Het ergste is dat we het niet eens doorhebben. Alledaagse zaken als social media, gaming, online shoppen en e-mailen zijn minder onschuldig dan ze lijken: het aantal mensen dat hieraan verslaafd is, is de afgelopen jaren enorm toegenomen.

In Superverslavend laat Adam Alter zien hoe softwareontwikkelaars schrikbarend goed zijn geworden in het creëren van online ervaringen waar we geen genoeg van krijgen. Ze maken hierbij gebruik van zes geheime en zeer verslavende ‘ingrediënten’ die ze – als een soort virtuele suiker – toevoegen aan hun producten zodat we ze uren, dagen en weken achter elkaar blijven gebruiken. Alter verklaart waarom we deze ingrediënten zo onweerstaanbaar vinden en laat zien wat er in ons brein gebeurt op het moment dat we een Pokémon vangen, onze mail checken of zien dat iemand onze foto leuk vindt op Instagram. Gelukkig laat hij ook zien wat je als individu kunt doen om jezelf én je kinderen hiertegen te wapenen, voor het écht te laat is.

De betekenis en de gevaarlijke consequenties van onze digitale routines beginnen we pas net te begrijpen. Superverslavend signaleert en analyseert deze belangrijke nieuwe trend in onze samenleving, die te lang onderbelicht is gebleven.

Op 20 april geeft Adam Alter ook een lezing bij het John Adams Instituut over Superverslavend. Kom ook!

Klik hier voor meer informatie en om kaarten te bestellen. 

  • :Adam AlterAuteur
  • :9789492493125ISBN
  • :Irresistible: The Rise of Addictive Technology and the Business of Keeping Us HookedOriginele titel
  • :Penguin PressOorspronkelijke uitgever
  • :Mirjam Nieman en Petra C. van der EerdenVertaling
  • :Moker OntwerpVormgeving
Kan. Niet. Stoppen.

Reacties zijn uitgeschakeld.