'Een must voor decisionmakers op belangrijke bestuurlijke, rechterlijke en financiële sleutelposities.'
NU.NL
Onderstroom
'
QUEST

Onderstroom

De onweerstaanbare drang tot irrationeel gedrag

Hoe kan het dat gezagvoerder Van Zanten, een ervaren KLM piloot, jaren van training en cruciale veiligheidsregels in de wind sloeg, en zodoende de grootste vliegtuigramp aller tijden veroorzaakte? Waarom zijn we eerder geneigd verliefd te worden als we ons in gevaarlijke situaties bevinden? En hoe kunnen studenten economie overgehaald worden om meer dan 100 euro te betalen voor een briefje van 20?

De gebroeders Ori en Rom Brafman gaan in Onderstroom op zoek naar de onderliggende patronen. Uit hun onderzoek blijkt dat een aantal psychologische onderstromen ons keer op keer weten te verleiden tot irrationeel gedrag. Kennis van deze onderstromen geeft niet alleen een beter begrip van menselijk gedrag, het biedt ook handvatten ter voorkoming van ernstige fouten in de toekomst.
Onderstroom leest als een wetenschappelijke thriller: de auteurs baseren zich op gedegen onderzoek en presenteren hun bevindingen als een spannend verhaal dat borrelt van de anekdotes en verrassende inzichten.

Download een proefhoofdstuk (pdf)
Download een proefhoofdstuk (epub)
Beluister een fragment uit het audioboek

  • :Ori en Rom BrafmanAuteur
  • :9789490574024ISBN
  • :Sway; The Irresistible Pull of Irrational BehaviorOriginele titel
  • :DoubledayOorspronkelijke uitgever
  • :Maarten SchellekensVertaling
  • :G2KVormgeving
Als je besluit dit boek in te kopen aan de hand van de quotes ben je ten prooi gevallen aan ‘attributie’, één van de psychologische onderstromen.

Plaats een reactie

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.