'Geestig en herkenbaar en komt met praktische tips hoe je de hufter in je kan onderdrukken.'
NEW SCIENTIST
Hufters & helden
'Met geestige eyeopeners en praktische adviezen laat De Maat zien hoe het beter kan.'
LIBELLE
‘Wat een verrijking! Deze gentleman leidt ons naar de wereld van begrip en van inzicht. Daardoor krijg je antwoorden die je voortaan in elke situatie kunt oproepen. En asociaal gedrag levert vanaf nu een glimlach op. Echt? Ja, lees maar!’
Inez van Oord, founder van HAPPINEZ en auteur

Hufters & helden

Waarom we allemaal een beetje aardiger moeten zijn

Bumperkleven, bellen aan de kassa, uitschelden, voordringen: mensen kunnen je het bloed onder de nagels vandaan halen. Waar komt dat asociale gedrag eigenlijk vandaan? En belangrijker nog: hoe kun je het beïnvloeden?

In Hufters & helden laat Olav de Maat zien dat iedereen soms een hufter, en soms een held is. Ook jij. En die man die zijn middelvinger naar je opstak in de auto? Misschien was hij wel op weg naar zijn vrijwilligerswerk.

Aan de hand van biologie, psychologie en geschiedenis verklaart Olav de Maat de fascinerende ontwikkeling van asociaal gedrag: van de eerste groepen mensen die zich vestigden in nederzettingen, tot hoe we geëvolueerd zijn naar een individualistische samenleving waarin we vechten om een parkeerplek bij de supermarkt.

Door zijn geestige eyeopeners en praktische adviezen ontdek je hoe je je innerlijke hufter kunt onderdrukken en het beste in jezelf en anderen naar boven kunt halen: op straat, in de trein, thuis en op het werk.

  • :Olav de MaatAuteur
  • :978 94 9184 577 2ISBN
  • :Moker OntwerpVormgeving
Een wake-upcall voor je innerlijke held

Plaats een reactie

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.