Maven Publishing

Olav de Maat

Olav de Maat
Wil je deze persoon uitnodigen voor een lezing of workshop?

Bumperkleven, bellen aan de kassa, uitschelden, voordringen: mensen kunnen je het bloed onder de nagels vandaan halen. Waar komt dat asociale gedrag eigenlijk vandaan? En belangrijker nog: hoe kun je het beïnvloeden? 

In zijn boek Hufters & helden laat Olav de Maat zien dat iedereen soms een hufter, en soms een held is. Ook jij. En die man die zijn middelvinger naar je opstak in de auto? Misschien was hij wel op weg naar zijn vrijwilligerswerk.

Aan de hand van biologie, psychologie en geschiedenis verklaart Olav de Maat de fascinerende ontwikkeling van asociaal gedrag: van de eerste groepen mensen die zich vestigden in nederzettingen, tot hoe we geëvolueerd zijn naar een individualistische samenleving waarin we vechten om een parkeerplek bij de supermarkt.

Door zijn geestige eyeopeners en praktische adviezen ontdek je hoe je je innerlijke hufter kunt onderdrukken en het beste in jezelf en anderen naar boven kunt halen: op straat, in de trein, thuis en op het werk.

Olav de Maat is consultant, trainer en auteur. Na zijn studie communicatiewetenschappen werkte hij bij grote en kleine organisatieadviesbureaus. In 2014 richtte hij Fellow Man op, waarmee hij dienstverlenende bedrijven binnen de overheid, het onderwijs, de techniek en financiën adviseert. Hij is veelgevraagd spreker en gebruikt bedrijfskunde, psychologie en biologie om organisaties menselijker te maken.

Voor zijn blog 'Naar maar goed' schrijft hij tweewekelijks een column over alledaagse menselijke gedragingen op straat, thuis en op het werk. In 2016 verscheen zijn boek Hufters & helden bij Maven Publishing. De maat geeft regelmatig workshops, trainingen en keynotes aan bedrijven en organisaties.


Maven Publishing