'Een boek dat verplichte literatuur zou moeten zijn voor (bank)managers, politici, én wetenschappers die denken dat zij veel te rationeel zijn om ooit te frauderen.'
VPRO NOORDERLICHT
Heerlijk oneerlijk
'In plaats van 'Wij zijn ons brein' legt u Ariely aan de voet van de blauwspar, denk erom!'
QUOTE

Heerlijk oneerlijk

Hoe we allemaal liegen, met name tegen onszelf

Het wetenschappelijke bewijs liegt er niet om: eerlijke mensen bestaan niet. Hóé eerlijk we zijn blijkt sterk afhankelijk van invloeden van buitenaf. De structuur van een organisatie, de opmaak van een formulier, of we alleen zijn, of we net een moeilijke rekensom hebben opgelost, hoe goed we de nacht ervoor hebben geslapen en zelfs de kleding die we aanhebben: het zijn allemaal factoren die ons eerlijker of juist oneerlijker maken.

In Heerlijk Oneerlijk laat Dan Ariely overtuigend zien dat hogere straffen en strengere controles niet het beoogde effect hebben en introduceert hij betere handvatten voor eerlijk gedrag. Zijn pakkende anekdotes en tegen-intuïtieve inzichten geven een onweerstaanbaar leuk kijkje achter de schermen van de menselijke komedie.

Ariely’s eerdere bestseller Predictably Irrational is inmiddels in 27 talen vertaald. Zijn lezingen over irrationeel gedrag op TED.com zijn meer dan drie miljoen keer bekeken. Dan Ariely is hoogleraar psychologie en gedragseconomie aan Duke University. De afgelopen jaren heeft hij baanbrekend onderzoek gedaan naar de waarheid achter oneerlijkheid. Tenminste, dat beweert hij.

  • :Dan ArielyAuteur
  • :9789490574741ISBN
  • :The Honest Truth About Dishonesty: How we Lie to Everyone, Especially OurselvesOriginele titel
  • :Pon RuiterVertaling
  • :G2KVormgeving
Wie dit leest is een leugenaar

Plaats een reactie

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.