Maven Publishing
‘Vonk legt uit wat je moet weten om carrière te maken en óók een fijne collega te zijn.’
NRC.NEXT
'Het boek is opgedeeld in korte hoofdstukjes die gegarandeerd stof tot nadenken geven. Ze zijn vermakelijk, wijs, en je herkent er altijd wel iemand in – als je eerlijk bent vaak jezelf.'
PSYCHOLOGIE MAGAZINE
Collega's en andere ongemakken
Collega's en andere ongemakken
De psychologie van de werkvloer

Niets menselijker dan de mens op de werkvloer. Bazen dekken zich in met onbegrijpelijk taal, charismatische salesmanagers verkopen kletskoek per kilo, een narcistische collega die jouw idee pikte krijgt de promotie waar jij op zat te wachten. En jij? Jij wilt gewoon leren van kritiek. Totdat je het krijgt.

Met veel kennis van zaken en met scherpe observaties laat Roos Vonk onze psychologische valkuilen op de werkvloer zien: van macht en seks tot zelfoverschatting en faalangst, van hypocrisie en kuddegedrag tot roddelen en afschuiven. Met de inzichten uit dit boek kun je het beste uit je collega’s halen, maar ook uit jezelf, want: een goede collega begint bij zichzelf...

Roos Vonk is hoogleraar sociale psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze begeleidt wetenschappelijk onderzoek, geeft lezingen en cursussen en heeft daarnaast een column in Psychologie Magazine. Ze staat bekend om haar talent om wetenschappelijke inzichten op begrijpelijke en onderhoudende wijze te presenteren aan een breed publiek. Vorig jaar verscheen haar bestseller Je bent wat je doet.

Roos Vonk
Roos Vonk

Roos Vonk is hoogleraar sociale psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast geeft ze lezingen en heeft ze een vaste column in Psychologie Magazine. Ze kan als geen ander wetenschappelijke kennis toegankelijk en toepasbaar maken voor een breed publiek. Eerder verschenen van haar de bestsellers Collega’s en andere ongemakken, Liefde, lust en ellende en De eerste indruk.


Andere boeken van Roos Vonk
ISBN
  • 978 94 9184 554 3
Vormgeving
  • DPS
Maven Publishing