Maven Publishing
‘Indrukwekkend! Een zeer toegankelijk boek vol met verrassende inzichten, meeslepende anekdotes en praktische tips.’
STEPHEN R. COVEY, auteur van DE ZEVEN EIGENSCHAPPEN VAN EFFECTIEF LEIDERSCHAP
‘Dit boek is gevaarlijk. Je pakt het op omdat je denkt dat het je een beetje kan helpen, maar je zult ontdekken dat het je hele leven kan veranderen!’
SETH GODIN, auteur van OVERLEVEN IS NIET GENOEG
Altijd scherp
Altijd scherp
Manage je energie, niet je tijd. Het geheim van high performance

De meeste mensen zijn meer bezig met het managen van hun tijd dan met het managen van hun energie. Maar wat heb je aan een uur extra werktijd als je aan het eind van de dag niet meer vooruit te branden bent? En wat heb je aan een snelle carrière als je halverwege opgebrand raakt?Altijd scherp is dé klassieker over hoe je slim kunt omgaan met je energie en zo productiever en gezonder kunt leven. Op basis van wetenschappelijk onderzoek en vijfentwintig jaar praktijkervaring introducerenTony Schwartz en Jim Loehr in dit boek de principes van persoonlijk energiemanagement. Een succesvolle carrière is namelijk topsport: je moet kunnen pieken op het juiste moment, je steeds blijven ontwikkelen en ook op de lange termijn blijven investeren in mentale en fysieke fitheid.

Door middel van veel anekdotes en praktische oefeningen geven Loehr en Schwartz een effectief stappenplan dat je zal helpen om:

-              Je vier belangrijkste bronnen van energie te managen: fysiek, sociaal, mentaal en spiritueel.

-              Je energieverbruik te compenseren met herstel en energievernieuwing. (Wist je bijvoorbeeld dat je na een nacht slecht slapen beter een halfuur kunt sporten dan een extra uur slapen?)

-              Patronen in je dag- en weekritme in te bouwen die voor een betere energiebalans zorgen. (Wist je dat je ’s ochtends een spanningsboog van 90 minuten hebt, maar dat die ’s middags veel korter is?)

-              Beter om te gaan met een hoge werkdruk, en de goede balans te vinden tussen werk en privé.

Tony Schwartz
Tony Schwartz

Tony Schwartz is de oprichter van The Energy Project (TheEnergyProject.com). Zijn missie is om het vuur aan te wakkeren in het hart van organisaties en hun leiders. Hij geeft regelmatig workshops, keynotes en trainingen bij bedrijven.

ISBN
  • 978 94 9249 305 7
Vormgeving
  • Moker Ontwerp
Vertaler
  • Jonas de Vries
Originele titel
  • The Power of Full Engagement: Managing Energy, Not Time, Is the Key to High Performance and Personal Renewal
Maven Publishing