Maven Publishing
Koen Schobbers

Koen Schobbers

Er leven veel vooroordelen over jonge gamers. Ze zouden niet sociaal en sportief zijn, verslaafd zijn aan gamen en niet genoeg aandacht geven aan school en andere kinderactiviteiten. Wat vertelt de wetenschap ons?

De wetenschap vertelt ons een rooskleuriger verhaal. Ervaringsdeskundige Koen onthult de positieve gevolgen van gamen en laat organisaties, jongeren en (bezorgde) ouders een andere kant van gamen en eSports zien.

Geneeskundestudent en top-gamer Koen Schobbers is Nederlands’ eerste eSports atleet met een topsportstatus. Hij is Nederlands kampioen TrackMania en werd derde op het wereldkampioenschap. Daarnaast is hij ambassadeur van de Nederlandse eSport bond en zet hij zich nationaal in voor eSports en gaming. Hij is presentator van Inside eSports wat op FOX-Sports wordt uitgezonden. Internationaal werd Koen stichtend lid van de atletencommissie van de Internationale eSports Federatie met als doel het leven voor eSports atleten te verbeteren en te helpen om eSports als onderdeel bij de Olympische Spelen te krijgen. Hij is manager van het beste Benelux Rocket League team, eigenaar van BRASH eSports en adviseur voor verschillende bedrijven rondom sports. Hij spreekt wereldwijd op conferenties en geeft trainingen aan ouders en kinderen over eSports en gamen. Zijn boek 'Het gamende kind' verschijnt in 2019.

Bekijk Bright's interview met Koen.

Uitnodigen?

Wil je deze persoon uitnodigen voor een lezing of workshop?

Neem dan hier contact op
Maven Publishing