Maven Publishing
'Verbluffend... Als u elders in Europa zaken wilt doen, lees dit boek.'
QUOTE
'Werkelijk een topverhaal dat je nog niet eerder las.'
BLENDLE
‘Schalekamp schrijft eerlijk en grappig.’
NRC.NEXT
Dit is Europa
Dit is Europa
Volgens zijn kappers, dokters, politieagenten, sekswerkers en andere deskundigen

De Europese Unie is één van onze meest ambitieuze projecten ooit. Maar wat vinden de Europeanen er zelf van? Wat vinden ze van elkaar? Hoe zien ze zichzelf? En wat zijn de grootste verschillen, overeenkomsten en eigenaardigheden? Om deze vragen te beantwoorden reisde Mark Schalekamp naar alle 28 landen van de EU en interviewde in elke hoofdstad 8 inwoners: een dokter, een politieagent, een kapper, een ondernemer, een kunstenaar, een immigrant, een sekswerker en een lokale beroemdheid.

Dit is Europa is het kleurrijke en humorvolle verslag van Project Youropeans, Schalekamps sociaal-journalistieke zoektocht naar de aard van het Europese beest. Niet vanuit politiek standpunt, maar met de open blik van een nieuwsgierige Europeaan 

Mark Schalekamp
Mark Schalekamp

Mark Schalekamp (1968) werkte bij een bank, als tv-redacteur, was even advocaat en daarna maatschappelijk ondernemer met zijn organisatie Robin Good. Zijn eerste boek was de sportverhalenbundel De rebellenclub. In 2011 verscheen zijn succesvolle romandebuut De Parvenu. Deze zomer haalde hij het nieuws doordat hij pleitte voor het democratisch alternatief voor de FIFA, de DEFA.

ISBN
  • 978 94 9184 579 6
Vormgeving
  • Lennart Wolfert
Maven Publishing