Maven Publishing
'Een fascinerend boek.'
Met 't Oog op Morgen, NOS
'Vol fascinerende eyeopeners' ****
KIJK
‘Dit onderzoeksveld is zo spannend, hier móést een boek over komen.’
ROSANNE HERTZBERGER, wetenschapper en columnist NRC HANDELSBLAD
Allemaal beestjes
Allemaal beestjes
Hoe bacteriën ons gezond houden

Ons lichaam bevat zo’n anderhalve kilo beestjes. En dat is maar goed ook: ze reguleren onze spijsvertering, maken deel uit van ons immuunsysteem, verzorgen onze huid, produceren vitamines en beïn­vloeden zelfs ons gedrag.

In Allemaal Beestjes gaat Jop de Vrieze op safari langs de miljarden bacteriën van het menselijk lichaam. Op heldere wijze beschrijft hij hoe lichaam en micro-organismen vanaf de geboorte met elkaar samenwerken en hoezeer onze gezondheid van deze samenwerking afhangt. Het onderzoek op dit gebied bevindt zich in een stroomversnelling: er zijn opzienbarende wetenschappelijke ontdekkingen gedaan over hoe voeding, sport, medicijnen, leefomgeving en probiotica de gezondheid van ons microbioom beïnvloeden. De Vrieze brengt deze nieuwe ontwikkelingen in beeld en vertaalt ze naar inzichten voor het dagelijks leven. Het zal je kijk op je lichaam voorgoed veranderen.


Jop de Vrieze

(1983) schreef onder meer voor NRC Handelsblad, de Volkskrant, Quest en Science. Als wetenschapsjournalist onderscheidt hij zich door zijn vlotte schrijfstijl en de drang om niet alleen de wetenschappelijke feiten, maar ook de grotere ontwikkelingen erachter te ontdekken en beschrijven.

Jop de Vrieze
Jop de Vrieze

Jop de Vrieze schreef onder meer voor NRC Handelsblad, de Volkskrant, Quest en Science. Als wetenschapsjournalist onderscheidt hij zich door zijn vlotte schrijfstijl en de drang om niet alleen de wetenschappelijke feiten, maar ook de grotere ontwikkelingen erachter te ontdekken en beschrijven.

ISBN
  • 978 94 9184 513 0
Vormgeving
  • Moker Ontwerp
Maven Publishing