Maven Publishing

Pulitzer Prize-winnaar Kathryn Schulz over de bitterzoete relatie tussen verlies en liefde

Pulitzer Prize-winnaar Kathryn Schulz over de bitterzoete relatie tussen verlies en liefde

THE NEW YORK TIMES EDITOR'S CHOICE

VOGUE BEST BOOKS OF 2022

'Teder en diepgaand,' 'meesterlijk', 'eerlijk, zacht en briljant,' 'wonderbaarlijk getalenteerd' – schrijvers* buitelen over elkaar heen in loftuitingen voor de stijl van Kathryn Schulz. Ze won de Pulitzer Prize voor een van haar reportages, schrijft voor The New Yorker en wordt hooggewaardeerd door collega's, lezers en critici. Er werd dan ook reikhalzend uitgekeken naar haar nieuwe boek: Verloren & gevonden.

Verliezen en vinden, rouwen en liefhebben: in Verloren & gevonden onderzoekt Kathryn Schulz deze levensgrote thema's op schitterende wijze. Ze verweeft haar persoonlijke ervaringen tot een zoektocht naar hoe onze levens worden gevormd door verlies en ontdekking, op alle niveaus. Van het gekmakende verdwijnen van alledaagse voorwerpen als je sleutels tot het overlijden van haar vader – van het vinden van nieuwe planeten tot verliefd worden.

Troostrijk en prikkelend beschrijft ze hoe liefde & rouw, geluk & verdriet, voorspoed & tegenslag voortdurend samengaan. Zo legt ze het bitterzoete van het leven bloot: hoe we huiselijk geluk ervaren terwijl de wereld in brand staat, hoe we geïrriteerd raken door mensen die we adoreren, hoe onze levens eindig en toch oneindig complex zijn. Een ode aan de liefde zoals je die nog nooit hebt gelezen.

*In dit geval respectievelijk Helen Macdonald, Andrew Solomon, Marilynne Robinson en Andy Borowitz.

Verkozen tot dé must-read van 2022 door: Vogue, The Washington Post, Oprah Daily, Lost Angeles Times, BuzzFeed, Esquire en The New York Times.


'Adembenemend mooi.' - The Guardian

'Dit boek ontroerde me, inspireerde me, en liet me uiteindelijk opgetogen achter.' - Financial Times

'Buitengewoon.' - The Sunday Times

'Een tedere, diepgaande zoektocht naar liefde en verlies en wat het betekent om mens te zijn. Ik huilde erom, lachte ermee, was er helemaal door gefascineerd. Na het lezen van dit boek zag ik de wereld als nieuw.' - Helen Macdonald, auteur van De H is van havik

'Een diepgaand en prachtig boek.' - Marilynne Robinson, auteur van Gilead

'Kathryn Schulz keert het bekende om en om tot het kosmisch en wonderbaarlijk wordt.' - Jia Tolentino, The New Yorker

Kathryn Schulz
Kathryn Schulz

Kathryn Schulz is een van de beste Amerikaanse schrijfsters van dit moment. Ze schrijft onder andere voor The New Yorker en is winnaar van de Pulitzer Prize. Ze schreef eerder Oeps! Waarom fouten maken ons grootste talent is.

Maven Publishing