Maven Publishing

Dan Shapiro op het podium naast Barack Obama

Dan Shapiro op het podium naast Barack Obama

Op vrijdag 28 september stond Dan Shapiro in de AFAS Live tijdens het Forward Thinking Leadership event van Denk Producties: 3000+ mensen, de beste sprekers op het gebied van leiderschap én President Obama. 

Naast Shapiro en Obama stonden ook CEO-coach Marshall Goldsmith, Alexander Klöpping, balletdanseres Michaela DePrince en lerares van het jaar Maggie MacDonnell op het podium. Waar de andere sprekers veilig op het verhoogde podium bleven, klauterde Dan halverwege zijn verhaal naar beneden en liep druk gebarend door het publiek heen. Het was zoals we van hem gewend zijn: een bevlogen, interactief en steengoed optreden, eindigend met 3000 professionals fanatiek handje-drukkend in een overvolle AFAS…

Dan Shapiro is universitair hoofddocent psychologie aan Harvard Medical School, en oprichter en directeur van het Harvard International Negotiation Program. Hij adviseert bedrijven en overheden en werd door het World Economic Forum uitgeroepen tot Young Global Leader. Maven geeft zijn boek Duurzaam Onderhandelen uit en Maven at Work verzorgt Dans lezingen en masterclasses in Nederland en België.

• Meer weten over Dan en de mogelijkheden om hem uit te nodigen bij jouw organisatie of event? Stuur een mail naar evelien@mavenatwork.

• Wil je kennis maken met Dan en zijn gedachtegoed? Bekijk dan dit filmpje.

Daniel Shapiro
Daniel Shapiro

Of het nu met een collega, je manager, een politieke tegenstander of je partner is: sommige onderwerpen zijn zo ontvlambaar dat ze onbespreekbaar lijken. Hoe kom je in onderhandelingen voorbij impasses en hoe bereik je een uitkomst die voor alle partijen goed werkt? 

Wereldvermaard onderhandelingsexpert Daniel Shapiro deed 20 jaar onderzoek aan Harvard naar de verborgen emotionele krachten die een succesvolle samenwerking kunnen belemmeren. Hij ontwikkelde een revolutionair nieuwe aanpak ‘that speaks as much to the heart as to the head’. Met deze methode kun je de moeilijkste conflicten stap voor stap overwinnen en zelfs de meest explosieve situaties kalmeren. Met zijn energieke, meeslepende presentatiestijl verandert Shapiro de manier waarop je naar sociale interacties kijkt. Hij geeft je tools om je communicatie met anderen te verbeteren én helpt je om de meest duurzame overeenkomsten te sluiten.

Daniel Shapiro is universitair hoofddocent psychologie aan Harvard Medical School en oprichter en directeur van het Harvard International Negotiation Institute. Hij adviseert overheden, is een zeer ervaren spreker en ontwikkelde een conflictmanagement-programma waarmee hij al een miljoen jongeren in meer dan twintig landen heeft bereikt. Shapiro is door het World Economic Forum uitgeroepen tot Young Global Leader en geeft regelmatig workshops, masterclasses en keynotes voor organisaties en bedrijven.