Maven Publishing

Fleur Ravensbergen

Fleur Ravensbergen
Wil je deze persoon uitnodigen voor een lezing of workshop?

Onderhandelen met terroristen, gewapende groepen ontwapenen en bemiddelen in de lastigste conflicten ter wereld met als doel geweld te verminderen. Niet veel mensen hebben zo’n track-record, Fleur wel.

Hoe hou je je hoofd koel in explosieve situaties, waar het soms letterlijk een zaak van leven of dood is? En hoe zorg je boven alles voor onderlinge verbinding en respect, ook als de meningen extreem verdeeld zijn en je het absoluut niet eens bent met de ander? Fleur deelt haar meest waardevolle lessen en vertelt over de rol van empathie, non-verbale communicatie, omgaan met vooroordelen en het creëren van onderling begrip.

Fleur Ravensbergen is medeoprichtster en onderdirecteur van de Dialogue Advisory Group, een Nederlandse stichting die gericht is op het oplossen van conflict op een vreedzame manier. Ze onderhandelde onder andere in Irak, Libie en de Congolese jungle. Ze ontwapende een groep in Noord Ierland en was betrokken bij de ontwapening van ETA in Baskenland na jarenlange onderhandelingen. Fleur heeft een master in politicologie en rechten en geeft les aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast geeft ze regelmatig workshops, trainingen en keynotes voor bedrijven en organisaties.

Maven Publishing