'Vol verbluffende uitkomsten… auteur en boek staan midden in de actualiteit.'
NRC HANDELSBLAD
Sociale Big Data
‘Pentland leeft in de toekomst – en dat blijkt. Hij analyseert op briljante wijze hoe nieuwe ideeën zich verspreiden, en hoe ze met de opkomst van onze data-gedreven maatschappij elk aspect van ons leven zullen beïnvloeden.’
STEPHEN M. KOSSLYN, oud-decaan van sociale wetenschappen aan Harvard
‘Sociale Big Data zit vol met rijke vondsten over wat mensen drijft. Een fascinerende kijk in een nieuw onderzoeksgebied, door een van zijn voornaamste geeks.’
THE ECONOMIST

Sociale Big Data

Opkomst van de data-gedreven samenleving

Of we nu whatsappen, onze gps gebruiken of gewoon bellen, we laten allemaal een spoor aan digitale broodkruimels achter. Bij elkaar opgeteld biedt deze enorme hoeveelheid gegevens een schat aan informatie: big data. Alex Pentland is de belangrijkste pionier op dit gebied, én degene die weet hoe we hier gebruik van kunnen maken om maatschappelijke problemen op te lossen. Volgens Forbes is hij dan ook een van de meest invloedrijke data-wetenschappers ter wereld, en Time Magazine duidt hem als een van de belangrijke denkers die de eenentwintigste eeuw vorm zal geven.

Alex Pentland presenteert revolutionaire nieuwe inzichten over hoe ideeën zich verspreiden en waar menselijk gedrag door gestuurd wordt. Hij laat als eerste zien hoe we onze samenleving, maar ook onze organisaties, beter kunnen leren begrijpen en beïnvloeden. Dankzij big data werd ontdekt hoe medewerkers van een callcenter veel productiever worden als ze meer gezamenlijke pauzes nemen, hoe je de creativiteit van steden kunt verhogen en hoe professionele beleggers een significant hoger rendement halen als je ze op bepaalde momenten minder (!) informatie geeft.

Sociale Big Data opent je de ogen voor een van de belangrijkste ontwikkelingen van de eenentwintigste eeuw: ons gedrag is een exacte wetenschap aan het worden.

  • :Alex PentlandAuteur
  • :9789491845338ISBN
  • :Social Physics: How Good Ideas Spread – The Lessons From a New Science.Originele titel
  • :Ineke van den ElskampVertaling
  • :Moker OntwerpVormgeving
De big data van sociale netwerken, inspiratie en creativiteit

Plaats een reactie

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.