Schakel over op Scrum of ga door met verspillen
MANAGEMENT EXECUTIVE
Scrum
‘Jeff Sutherland is op missie om dit hulpmiddel voor het eerst ook in handen van het algemene bedrijfsleven te geven, en hij slaagt daar glansrijk in.’
Eric Ries, THE NEW YORK TIMES bestsellerauteur van THE LEAN STARTUP

Scrum

De revolutionaire manier om sneller, beter en flexibeler te werken

Er is een revolutionaire nieuwe manier van werken die de wereld op stormachtige wijze verovert: Scrum. Managementgoeroe Jeff Sutherland ontwikkelde Scrum toen hij zag dat onze steeds complexere en snellere maatschappij vraagt om een andere manier van werken. In plaats van conventionele afdelingen met managers, gaat Scrum uit van hechte teams die in korte ‘sprints’ werken en zich steeds kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden. De resultaten zijn fenomenaal: Scrum is inmiddels omarmd door bedrijven zoals Apple, Google, Facebook, Marktplaats, Rabobank, Accenture en talloze internet-startups.

In Scrum vertelt Sutherland niet alleen hoe zijn methode werkt, maar ook welke inzichten eraan ten grondslag liggen en hoe het ontstaan is. Hij legt onder andere uit waarom teams boven zichzelf uit kunnen stijgen, hoe onze perceptie van tijd werkt en waar onze behoefte aan controle vandaan komt. Aan de hand van meeslepende anekdotes over Sutherlands eigen ervaringen als gevechtspiloot, medisch wetenschapper en IT-ondernemer ontvouwt zich het fascinerende verhaal van deze baanbrekende methode. Scrum wordt inmiddels overal ter wereld gebruikt om elk denkbaar project te managen: een raket bouwen, lesgeven aan leerlingen, een bruiloft plannen – of, zoals Sutherlands echtgenote het gebruikt, om manlief zijn klussen te laten afhandelen in het weekend. Want Scrum werkt voor alles.

  • :Jeff SutherlandAuteur
  • :978 94 9184 537 6ISBN
  • :Scrum: The Art of Doing Twice the Work in Half the TimeOriginele titel
  • :Wim ScherpenisseVertaling
  • :DPSVormgeving
De revolutionaire manier om sneller, beter en flexibeler te werken

Plaats een reactie

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.