'Als deze man geen Nobelprijs krijgt, dan weet ik het ook niet meer.'
Joris Luyendijk
'Dan Ariely is een van de origineelste en interessantste wetenschappers die ik ken.'
Daniel Kahneman, Nobelprijswinnaar en auteur van ONS FEILBARE DENKEN

Motivatie

Er gaat geen dag voorbij zonder dat je jezelf, je kinderen of de mensen met wie je werkt moet motiveren. Eigenlijk zijn we allemaal huis-tuin-en-keukenmotivators. Maar wie zich erin verdiept komt er al snel achter dat er veel valkuilen, verkeerde afslagen en omgekeerde resultaten op de loer liggen. Gelukkig is daar Dan Ariely (misschien wel de origineelste gedragswetenschapper ter wereld) met fascinerende nieuwe inzichten in hoe motivatie werkt. Gecombineerd met meeslepende anekdotes en met een bijzonder kijkje in zijn persoonlijke leven en verleden.

Op basis van wetenschappelijke onderzoeken laat hij in Motivatie zien hoe we die kennis kunnen inzetten om belangrijke keuzes op de beste manier te maken. Verwacht antwoord op vragen als: Werken bonussen? Hoe zorg je dat je team energiek blijft? Wat zorgt voor lol in je baan? En beïnvloedt je gevoel van moraliteit je motivatie? Maar verwacht vooral een verhelderend boek dat laat zien hoe je je leven elke dag nét een tikkie beter kunt maken.

Dan Ariely is bestsellerauteur, hoogleraar psychologie en gedragseconomie aan Duke University, medeoprichter van het Center for Advanced Hindsight en bekleedt de Joep Lange-leerstoel aan de UvA. Dankzij zijn bestseller Predictably Irrational kreeg hij wereldwijd miljoenen fans, en zette hij zijn lievelingsonderwerp op de kaart: het voorspelbare irrationele gedrag van mensen. Inmiddels heeft hij al miljoenen boeken verkocht en zijn zijn TED-talks miljoenen keren bekeken.

  • :Dan ArielyAuteur
  • :978 94 9249 386 6ISBN
  • :Payoff: The Hidden Logic That Shapes Our MotivationsOriginele titel
  • :Simon & Schuster/ TedOorspronkelijke uitgever
  • :Ton HeuvelmansVertaling
  • :From here on StudioVormgeving
Ontdek de verrassende logica achter onze innerlijke drijfveren

Reacties zijn uitgeschakeld.