'Als deze man geen Nobelprijs krijgt, dan weet ik het ook niet meer.'
Joris Luyendijk
Motivatie
'Dan Ariely is een van de origineelste en interessantste wetenschappers die ik ken.'
Daniel Kahneman, Nobelprijswinnaar en auteur van ONS FEILBARE DENKEN

Motivatie

Er gaat geen dag voorbij zonder dat je jezelf, een collega, een vriend of een kind ergens voor probeert te motiveren. Maar zijn we er ook goed in? Wie zich erin verdiept komt er al snel achter dat de kunst van het motiveren lastiger is dan je denkt.

Gelukkig hebben we Dan Ariely (misschien wel de leukste gedragswetenschapper ter wereld). Op basis van wetenschappelijk onderzoek, meeslepende anekdotes en een ontroerend kijkje in zijn persoonlijke leven laat hij zien hoe intrinsieke en externe motivatie werkt. Verwacht antwoord op vragen als: Wat maakt gelukkig? Waarom zijn zoveel mensen bereid om het leeuwendeel van hun leven op een kantoor door te brengen? Werken bonussen eigenlijk? Wat zorgt voor lol in je baan? En wat hebben rechtvaardigheid en motivatie met elkaar te maken? Maar verwacht vooral een verhelderend boek dat laat zien hoe je je leven elke dag nét een tikkie beter kunt maken.

Dan Ariely is bestsellerauteur, hoogleraar psychologie en gedragseconomie aan Duke University, medeoprichter van het Center for Advanced Hindsight en bekleedt de Joep Lange-leerstoel aan de UvA. Dankzij zijn bestseller Predictably Irrational kreeg hij wereldwijd miljoenen fans, en zette hij zijn lievelingsonderwerp op de kaart: het voorspelbare irrationele gedrag van mensen. Inmiddels heeft hij al miljoenen boeken verkocht en zijn zijn TED-talks miljoenen keren bekeken.

  • :Dan ArielyAuteur
  • :978 94 9249 386 6ISBN
  • :Payoff: The Hidden Logic That Shapes Our MotivationsOriginele titel
  • :Simon & Schuster/ TedOorspronkelijke uitgever
  • :Ton HeuvelmansVertaling
  • :From here on StudioVormgeving
Ontdek de verrassende logica achter onze persoonlijke drijfveren

Reacties zijn uitgeschakeld.