'Een pageturner over de nieuwste ontwikkelingen in de genetica (...) briljant geschreven.'
WEEKENDAVISEN
Mijn supergenen
'De volgende Bill Gates of Steve Jobs is waarschijnlijk een vijftienjarige die nu thuis op z'n laptop met genetische informatie zit te knutselen.'
GEORGE CHURCH, PROFESSOR HARVARD UNIVERSITY

Mijn supergenen

Opkomst van de commerciële genetica

In Mijn supergenen duikt neurobiologe en wetenschapsjournalist Lone Frank in de wereld van de persoonlijke genetica. Aan de hand van gesprekken met gerenommeerde wetenschappers en vooruitstrevende ondernemers concludeert ze dat de genetica op het punt staat om onze levens ingrijpend te veranderen.

Ze besluit het in levenden lijve te ondervinden en laat haar volledige genetische opmaak in kaart brengen. Een commercieel bedrijf doet voorspellingen over haar kans op borstkanker, overgewicht en depressiviteit. Ze vraagt een genetische datingsite om uit te rekenen met wie ze beter een kind kan krijgen: haar huidige vriend of haar collega. Ze traceert haar genetische afkomst en ziet hoe verschillende genetische stromen, verdeeld over honderden jaren en vele continenten, in haar samenkomen.

Door grondige wetenschappelijk kennis te combineren met persoonlijke ervaringen als consument en proefpersoon creëert Frank, auteur van De vijfde revolutie, een uniek en pakkend beeld van de toekomst van de genetica.

  • :Lone FrankAuteur
  • :9789490574154ISBN
  • :Mit smukke genom: Historier fra genetikkens overdrevOriginele titel
  • :GyldendalOorspronkelijke uitgever
  • :Kor de VriesVertaling
  • :G2KVormgeving
We gaan onszelf op een geheel nieuwe wijze leren kennen.

Plaats een reactie

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.