Maven Publishing
'Loonshots mag je niet missen als je wilt weten hoe ideeën de wereld veranderen.'
Daniel Kahneman, Nobelprijswinnaar en auteur van ONS FEILBARE DENKEN
'Bahcall drukt op alle juiste knopjes: zijn ritme klopt, zijn humor klopt, zijn scope klopt... alles klopt.'
Robert Laughlin, Nobelprijswinnaar en auteur van A DIFFERENT UNIVERSE
'Bahcall laat zien dat onze kennis van fysica ook onze menselijke organisaties kan verbeteren. Iedereen die geïnteresseerd is in een innoverende aanpak van innovatie (inclusief pikante voorbeelden) moet dit boek lezen.'
Eric Maskin, Nobelprijswinnaar en hoogleraar aan Harvard University
Loonshots
De vier vuistregels van succesvolle innovatie

Nog voor Loonshots verscheen werd het al door The Washington Post, Business Insider en Adam Grant bestempeld als belangrijkste managementboek van 2019. Maar wat is een loonshot eigenlijk? Een loonshot is een grenzeloos ambitieus plan met een kleine kans van slagen maar een zeer hoge impact als het lukt.

Safi Bahcall, natuurkundige en innovatie-adviseur van Barack Obama, beschrijft in dit boek wat de drijvende kracht is achter succesvolle innovatie. Aan de hand van vier (door natuurkunde geïnspireerde) vuistregels geeft hij aan hoe start-ups, grote concerns, universiteiten maar ook overheden loonshots kunnen stimuleren, beschermen en hun kans van slagen kunnen vergroten. Maar ook hoe ze ervoor zorgen dat innovatie omgezet wordt in goed verkopende producten en diensten. 

Bahcall put uit fascinerende voorbeelden en anekdotes – denk aan hoe IKEA de meubelindustrie veranderde, hoe iTunes de muziekindustrie op zijn kop zette en hoe straalmotoren ons wereldburgers maakten – en zet deze in een nieuw daglicht. Het resulteerde in een meesterlijk en meeslepend verhaal dat je kijk op vooruitgang en innovatie voorgoed zal veranderen.

Safi Bahcall is summa cum laude afgestudeerd in natuurkunde aan Harvard, gepromoveerd aan Stanford en UC Berkeley en heeft een beursgenoteerd biotechbedrijf opgericht dat nieuwe medicijnen tegen kanker ontwikkelt. Hij was ook wetenschapsadviseur voor president Barack Obama.

Loonshots
Safi Bahcall
Safi Bahcall

Safi Bahcall is summa cum laude afgestudeerd in natuurkunde aan Harvard, gepromoveerd aan Stanford en UC Berkeley en heeft een beursgenoteerd biotechbedrijf opgericht dat nieuwe medicijnen tegen kanker ontwikkelt. Hij was ook wetenschapsadviseur voor president Barack Obama.

Fotocredit: Gonzaga Gómez-Cortázar

Inkijkexemplaar
  • Klik hier om het inkijkexemplaar te downloaden in PDF formaat.
Aantal pagina's
  • 360
ISBN
  • 978 94 9249 382 8
Vormgeving
  • Moker Ontwerp
Vertaler
  • Robert Neugarten
Originele titel
  • Loonshots: How to Nurture the Crazy Ideas That Win Wars, Cure Diseases, and Transform Industries
Maven Publishing