'Dé onweerlegbare gids als het gaat om de uitdagingen en keuzes die ons te wachten staan.'
Elon Musk
Life 3.0

Life 3.0

In de afgelopen tien jaar zagen we computers voor het eerst auto’s besturen, ingewikkelde gesprekken voeren, gezichten herkennen en medische diagnoses stellen. Voor het geval je het nog niet wist: we leven al in het tijdperk van kunstmatige intelligentie (KI). Maar wat ís KI precies en waarom lijken de meningen over de gevolgen zo uiteen te lopen? Is het levensgevaarlijk (volgens sommige experts gevaarlijker dan de atoombom) en moeten we ons verzetten? Moeten we het juist omarmen of hoeven we het alleen in goede banen leiden?

In Life 3.0 geeft Max tegmark, MIT-wetenschapper en oprichter van het Future of Life Institute, een toegankelijke, nuchtere en praktische beschrijving van de gevolgen van kunstmatige intelligentie. Wars van zowel technosceptici als digitale utopisten laat hij zien hoe onze banen, scholen, gezondheid, rechtspraak, politiek en talloze andere gebieden ingrijpend zullen veranderen.

Hoe snel en hoever het zal gaan weet niemand, maar dát we onszelf (en onze kinderen) goed moeten voorbereiden staat als een paal boven water. Tegmark schreef Life 3.0 dan ook met het doel om zo veel mogelijk mensen in staat te stellen zich hier actief in te mengen. Het is de belangrijkste ontwikkeling in de geschiedenis van de mensheid en we moeten het zeker niet alleen overlaten aan programmeurs en wetenschappers.

  • :Max TegmarkAuteur
  • :9789492493279ISBN
  • :Life 3.0: Being Human in the Age of Artificial IntelligenceOriginele titel
  • :Frits van der Waa en Wilma PaalmanVertaling
  • :ScherpontwerpVormgeving
Dé survivalgids voor de toekomst

Reacties zijn uitgeschakeld.