‘Dit is de belangrijkste discussie van onze tijd. Tegmarks boek zorgt dat je erover mee kunt praten.’
Stephen Hawking
Life 3.0
‘Een meeslepende gids voor wat we nu moeten doen om de beste toekomst voor de mens te creëren.’
Elon Musk
'Even spectaculair als toegankelijk'
de Volkskrant

Life 3.0

Max Tegmark, MIT-wetenschapper en oprichter van het Future of Life Institute, geeft in Life 3.0 een toegankelijke, nuchtere en praktische beschrijving van de gevolgen van Kunstmatige Intelligentie (KI).

Hij laat zien hoe onze banen, scholen, gezondheid, rechtspraak, politiek en talloze andere gebieden ingrijpend zullen veranderen en verkent de meest essentiële vragen van onze tijd: kunnen we onze welvaart laten groeien door automatisering?

Kunnen we garanderen dat intelligente systemen doen wat wij willen zonder te crashen of gehackt te worden? Moeten we bang zijn voor een wedloop in autonome wapens? Zullen machines ons vervangen, of zal KI het leven op aarde doen bloeien als nooit tevoren?

Van superintelligentie tot zingeving, van wat bewust zijn betekent tot de toekomst van leven in het universum: Life 3.0 stelt je in staat om deel te nemen aan de belangrijkste discussie van onze tijd.

*****

‘De grote vraag: wie zijn wij nog als we niet meer de slimste op deze planeet zijn? En wat moeten we doen als we onze schepsels niet meer onder controle kunnen houden.’

– NRC HANDELSBLAD

  • :Max TegmarkAuteur
  • :9789492493279ISBN
  • :Life 3.0: Being Human in the Age of Artificial IntelligenceOriginele titel
  • :Frits van der Waa en Wilma PaalmanVertaling
  • :ScherpontwerpVormgeving
Dé survivalgids voor de toekomst

Reacties zijn uitgeschakeld.