‘Klinkt als fictie, maar is echt en buitengewoon onderhoudend. Een van de beste boeken van 2014.'
DE VOLKSKRANT
In Einsteins achtertuin
‘Van harte aanbevolen. Al lezende ontmoet je de grootste natuurkundigen van de moderne tijd.’
NRC HANDELSBLAD

In Einsteins achtertuin

Een duizelingwekkende toer langs de mooiste ideeën uit de natuurkunde

In Einsteins achtertuin mag met recht een surprise-bestseller genoemd worden: het is het moeilijkste boek dat het makkelijkst over de toonbank ging. Duizenden lezers omarmden Amanda Gefter al en het boek is inmiddels al 4 maal herdrukt. En terecht, want als er één boek is dat de moeilijkste en nieuwste inzichten uit de natuurkunde toegankelijk (en leuk!) maakt, dan is dat In Einsteins achtertuin. De Volkskrant duidt het als ‘een kruising van Stephen Hawkings A brief History of Time en Robert Pirsigs Zen and the Art Of Motorcycle Maintenance’ en volgens Happinez is de wetenschap ‘zo smeuïg verpakt in een persoonlijke vertelling dat het even amusant als leerzaam is’.

Gefters unieke verhaal begint in een Chinees restaurant ergens in een buitenwijk van Philadelphia, waar een vader een ogenschijnlijk eenvoudige vraag stelt aan zijn nukkige vijftienjarige dochter: ‘Hoe zou je “niets” definiëren?’ Het daaropvolgende gesprek betekent het begin van een decennialang avontuur waarin vader en dochter samen op zoek gaan naar antwoorden op de grootste mysteries van het universum. Ze verslinden alle beschikbare boeken, bluffen zich onder valse voorwendselen naar binnen bij natuurkundecongressen en leggen daar beroemde denkers zoals John Wheeler, Leonard Susskind en Stephen Hawking het vuur aan de schenen. Gefter schrijft zowel geestig als ontroerend, maar ook nuchter en meeslepend. Na het lezen van dit boek zal je kijk op jezelf en op het universum nooit meer hetzelfde zijn.

  • :Amanda GefterAuteur
  • :978 94 9184 515 4ISBN
  • :Trespassing on Einstein’s Lawn: A Father, a Daughter, the Meaning of NOTHING, and the Beginning of EVERYTHINGOriginele titel
  • :Ingrid Ottevanger en Wim ScherpenisseVertaling
  • :Studio Ron van RoonVormgeving
Het pittigste boek dat je ooit in één nacht uitlas

Plaats een reactie

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.