‘Emoji-expert Lilian Stolk duikt in de wonderlijke digitale beeldenwereld en vertelt ons alles over deze vreemde tekeningen.’
RTL Late Night
Het zonderwoorden-boek
‘Tijd dat iemand het belang van de invloed van emoji eens goed in kaart brengt. En dat is precies wat kunstenaar Lilian Stolk doet.’
Harper's Bazaar

Het zonderwoorden-boek

*Bomvol weetjes die onmisbaar zijn in ons sociale verkeer*

We denken er vaak niet over na, maar er komt nauwelijks meer een appje of bericht voorbij waar ze níét in staan: emoji. Een fascinerend fenomeen, want emoji zijn meer dan alleen lollige, boze of verdrietige gezichtjes. Ze zijn wereldwijd onmisbaar geworden en hebben onze communicatie revolutionair veranderd.

Emoji-expert Lilian Stolk verklaart deze snelst groeiende (beeld)taal ooit. Ze spreekt alle belangrijke figuren uit de emoji-wereld: van de Japanse bedenker tot de directeur van Unicode (dat bepaalt met welke symbolen we kunnen communiceren), en van computerwetenschappers tot stickerontwerpers die veel geld verdienen met zelfgemaakte emojisets.

Stolk laat bijvoorbeeld zien hoe deze van oorsprong Japanse uitvinding wereldwijd gemeengoed werd, wat voor effect emoji hebben op onze emoties en waarom we (tegenwoordig) zo gefocust zijn op beeld.

  • :Lilian StolkAuteur
  • :978 94 9249 342 2ISBN
  • :Lilian StolkVormgeving
De meest iconische taal ter wereld

Reacties zijn uitgeschakeld.