'(...) wat een verdomd goed boek. Fas-ci-ne-rend. Kopen en lezen en aan al uw vrienden geven!'
QUOTE
Het winnaareffect
'Koester de in dit boek bepleite twijfel en onzekerheid: het medicijn voor succesvolle leiders die in hun eigen waarheid dreigen te gaan geloven.'
Jeroen Smit, auteur van De Prooi

Het winnaareffect

Wat succes en macht met onze hersenen doen

Een acteur die een Oscar wint, leeft gemiddeld vier jaar langer dan een collega die slechts wordt genomineerd. Een bokser die een grote wedstrijd wint, heeft dankzij de neurologische effecten van winnen meer kans de volgende ook te winnen. En een van de neveneffecten van vaak winnen is een afnemend vermogen om je in te leven in anderen. Het effect van winnen gaat dus veel verder dan een lauwerkrans om het hoofd. Maar wat maakt iemand een winnaar? Wat bepaalt of iemand goed kan omgaan met succes?

Ian Robertson duikt met Het winnaareffect diep in de psychische en fysiologische aspecten van winnen. Want winnen, veel winnen, verandert iets in onze hersenen. De chemische reacties en de hormonen die daarbij vrijkomen werken als een drug, en zijn zeker net zo verslavend. Aan de hand van analyses van politici, onderzoek naar kinderen van succesvolle ouders, analogieën uit het dierenrijk en vele fascinerende praktijkvoorbeelden introduceert Robertson een geheel nieuw perspectief op leiderschap en de persoonlijke uitdagingen die daarbij komen kijken.

  • :Ian RobertsonAuteur
  • :9789490574383ISBN
  • :The Winner Effect: How Power Affects Your BrainOriginele titel
  • :BloomsburyOorspronkelijke uitgever
  • :G2KVormgeving
Iedere medaille heeft twee kanten

Plaats een reactie

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.