Maven Publishing
‘Seks, drugs en dopamine: een vlotte ontleding van macht en winnen als samenspel van hormonen en het brein. Ik sta sinds dit boek alleen nog in rode kleren op de tennisbaan, en met succes.’
STEVEN VAN DE VIJVER, auteur van AFRIKA IS BESMETTELIJK en IS DAT NORMAAL, DOKTER?
‘Het winnaareffect biedt niet alleen een verzameling van geweldige verhalen, maar bovenal een fascinerende inkijk in de psychologie van het winnen.’
JOEP VAN DEUDEKOM, cabaretier en auteur
‘Het winnaareffect biedt niet alleen een fascinerende inkijk in de psychologie van het winnen, maar bovenal een verzameling van geweldige verhalen.’
ROB URGERT, auteur en cabaretier
Het winnaareffect
Het winnaareffect
Wat succes en macht met onze hersenen doen

Een acteur die een Oscar wint, leeft gemiddeld vier jaar langer dan een collega die slechts wordt genomineerd. Een bokser die een wedstrijd wint, heeft dankzij de neurologische effecten van winnen meer kans de volgende ook te winnen. Veel en vaak winnen blijkt permanente veranderingen teweeg te brengen in onze hersenen en ons gedrag: ons concentratievermogen neemt toe en we worden fanatieker. We worden echter ook minder empathisch en kunnen te maken krijgen met een sterk verhoogde seksdrive.

In Het winnaareffect laat Ian Robertson, professor in de neuropsychologie te Dublin, op heldere wijze zien wat de mentale en lichamelijke effecten van macht zijn. Aan de hand van analyses van vooraanstaande politici, onderzoek naar kinderen van succesvolle ouders, analogieën uit het dierenrijk en vele fascinerende praktijkvoorbeelden laat hij zien wat iemand ‘een winnaar’ maakt en hoe het komt dat de één zoveel beter met macht om kan gaan dan de ander. Het resultaat is een verfrissend nieuw perspectief op leiderschap en zijn vele uitdagingen.

Ian Robertson
Ian Robertson

Wat maakt iemand een winnaar? Wat bepaalt of iemand goed kan omgaan met succes? Succes kan je energieker, scherper, creatiever en inspirerender maken. Maar succes kan ook je empathisch vermogen doen afnemen, blinde vlekken creëren en ervoor zorgen dat je een slechte leidinggevende of collega wordt.

Dit zijn wetenschappelijk aangetoonde effecten die al optreden bij zelfs kleine hoeveelheden succes en macht.

Wat doet succes met je hersenen? En wat bepaalt of iemand goed kan omgaan met succes? Aan de hand van talloze voorbeelden en onderzoek naar managers, politici en topsporters leer je hoe het winnaareffect werkt en wat je kunt doen om het in je voordeel te gebruiken. Je krijgt een nieuwe perspectief op leiderschap en de persoonlijke uitdagingen die daarbij komen.

Ian Robertson is neuropsycholoog en oprichter van het Trinity College Institue of Neuroscience te Dublin. Hij is als gastdocent verbonden aan de universiteit van Cambridge en publiceerde meer dan tweehonderd wetenschappelijke artikelen. Tevens verschenen van zijn hand de bestsellers Mind Sculpture en Opening The Mind’s Eye. Bij Maven Publishing verscheen van Robertson het boek Het winnaareffect. Ook geeft Ian regelmatig workshops, trainingen en keynotes voor bedrijven en organisaties.


Inkijkexemplaar
  • Klik hier om het inkijkexemplaar te downloaden in PDF formaat.
Aantal pagina's
  • 328
ISBN
  • 978 94 905 743 83
Vormgeving
  • G2K
Vertaler
  • Jan Willem Reitsma
Originele titel
  • The Winner Effect: How Power Affects Your Brain
Maven Publishing