'Eet je oud en blijf helder.'
NOORDHOLLANDS DAGBLAD
Het krasse breindieet
‘Fascinerend en belangrijk. Vol praktische informatie om de levensduur van je hersenen te verlengen.’
PUBLISHERS WEEKLY
‘Uitvoerig onderzocht en op wetenschap gebaseerd. Je bent het aan jezelf verschuldigd om dit fenomenale feest van ideeën te verwerken.’
George M. Church, professor of genetics, Harvard Medical School

Het krasse breindieet

Verklein de kans op alzheimer, beperk geheugenverlies en houd je brein langer gezond

We worden tegenwoordig ouder dan ooit. Maar wat is dat waard als we niet onze kwaliteit van denken kunnen behouden? Goed nieuws: met het juiste dieet kun je je kans op alzheimer en geheugenverlies verkleinen en je brein langer gezond houden.

Harvard-geneticus en voedingsexpert Preston Estep komt met een baanbrekend nieuw wetenschappelijk perspectief op eten en het ouder wordende brein. Voor het prestigieuze Personal genome Project (PgP) bestudeerde hij de gewoonten en voedingspatronen van mensen uit verschillende landen en culturen. Wat blijkt: als je boven de veertig bent, heeft je brein andere behoeften dan toen je jonger was.

Veel populaire diëten en voedingsadviezen zijn afkomstig uit de sportwereld en zijn bedoeld voor een jonge doelgroep. Esteps onderzoek resulteert in voedingsadviezen die vaak lijnrecht tegen die populaire diëten ingaan. In plaats van volkoren, biologisch of rauw voedsel, blijken op latere leeftijd bijvoorbeeld bewerkte granen juist gezond voor je. En de immens populaire antioxidanten kun je na je veertigste beter vermijden, vanwege het hoge ijzergehalte. En het allerleukste: een glas alcohol per dag blijkt nog steeds uitstekend!

In Het krasse breindieet legt Estep uit hoe je je brein na je veertigste in topconditie houdt en zo de kans op dementie, parkinson en andere vormen van hersenafbraak verkleint. Daarnaast geeft hij praktische tips voor het onderhouden van je brein en voegt hij tientallen makkelijke (en lekkere) recepten toe om je op weg te helpen.

 

  • :Preston EstepAuteur
  • :978 94 9249 300 2ISBN
  • :The Mindspan Diet: Reduce Alzheimer’s Risk, Minimize Memory Loss, and Keep Your Brain YoungOriginele titel
  • :Ingrid B. OttevangerVertaling
  • :Studio Ron van RoonVormgeving
Wat je moet weten over eten om minder te vergeten

Reacties zijn uitgeschakeld.