Maven Publishing
'Eet je oud en blijf helder.'
NOORDHOLLANDS DAGBLAD
‘Fascinerend en belangrijk. Vol praktische informatie om de levensduur van je hersenen te verlengen.’
PUBLISHERS WEEKLY
‘Uitvoerig onderzocht en op wetenschap gebaseerd. Je bent het aan jezelf verschuldigd om dit fenomenale feest van ideeën te verwerken.’
George M. Church, professor of genetics, Harvard Medical School
Het krasse breindieet
Het krasse breindieet
Verklein de kans op alzheimer, beperk geheugenverlies en houd je brein langer gezond

We willen allemaal gezond oud worden, het liefst mét een scherp stel hersenen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Harvardgeneticus en voedingsexpert Preston Estep presenteert in Het krasse-breindieet baanbrekende nieuwe inzichten over het effect van voeding op het ouder wordende brein. Want wat blijkt: met het juiste dieet kun je de kans op alzheimer, parkinson en geheugenverlies verkleinen én je brein langer gezond houden.

De meeste diëten en voedingsadviezen zijn gericht op het jonge lichaam. Maar als je ouder wordt heeft het brein andere behoeften op het gebied van voeding en is het slim om je eetgewoonten daarop aan te passen. Uit nieuw wetenschappelijk onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat je na je veertigste antioxidanten en ijzer beter kunt vermijden, en brood en pasta juist wel goed zijn. Om je op weg te helpen zijn er ruim 70 makkelijke en lekkere recepten toegevoegd.

Preston Estep is hoofd gerontologie bij het Harvard Personal Genome Project, waar onder andere de gewoonten en voedingspatronen van mensen uit verschillende landen en culturen in kaart worden gebracht. Daarnaast is Estep voorzitter van de Mind First Foundation, een organisatie voor geestelijke gezondheid die hij met biologen en scheikundigen oprichtte. 

Preston Estep
Preston Estep

Preston Estep is Director of Gerontology bij het Harvard Personal Genome Project. Daarnaast is hij medeoprichter en adviseur van meerdere biomedische start-ups en non-profitorganisaties. Hij is oprichter en Chief Scientific Officer van Veritas Genetics, en voorzitter van de Mind First Foundation, een organisatie voor geestelijke gezondheid die hij samen met professoren van Harvard Medical School oprichtte.

ISBN
  • 978 94 9249 300 2
Vormgeving
  • Studio Ron van Roon
Vertaler
  • Ingrid B. Ottevanger
Originele titel
  • The Mindspan Diet: Reduce Alzheimer’s Risk, Minimize Memory Loss, and Keep Your Brain Young
Maven Publishing