Maven Publishing
'Het begin van alles ademt de geest van de briljante dwarsdenker David Graeber.' ★★★★★
de Volkskrant
‘De toon is toegankelijk, soms zelfs grappig, de inzichten onthutsend.’ ★★★★★
Knack
Haast op elke pagina wacht een nieuwe vondst of stelling.' ★★★★
De Standaard
Het begin van alles
Het begin van alles
Een nieuwe geschiedenis van de mensheid

Het begin van alles is een revolutionaire herziening van de geschiedenis van de mensheid. Het neemt je mee op een duizelingwekkende en meeslepende rit die 30.000 jaar en de hele planeet omspant.

Antropoloog David Graeber en archeoloog David Wengrow tonen aan dat het gangbare verhaal over het ontstaan van de mensheid - denk aan de boeken van Steven Pinker, Jared Diamond en Yuval Noah Harari - niet klopt. Ze beschrijven prehistorische megasteden, onontdekte matriarchaten, landbouwweigeraars en andere verrassende samenlevingen die ons huidige beeld van de geschiedenis onherroepelijk doen kantelen.

Deze internationale bestseller rekent definitief af met oude beperkende mythen die ons wereldbeeld tekortdoen. De geschiedenis laat zien dat ongelijkheid en discriminatie niet ingebakken hoeven te zitten in een complexe samenleving. Als we dit idee loslaten, kunnen we met meer inventiviteit en daadkracht onze huidige samenleving inrichten. Het is hoog tijd voor een nieuwe blik op de mensheid.

Meer informatie en bestellen: www.hetbeginvanalles.nl

David Wengrow
David Wengrow

David Wengrow (1972) is hoogleraar vergelijkende archeologie aan het Institute of Archaeology van de University College London en is gasthoogleraar aan de New York University. Hij is auteur van drie boeken waaronder What Makes Civilization? en doet archeologisch veldwerk in verschillende delen van Afrika en het Midden-Oosten. Samen met David Graeber schreef hij Het begin van alles.

David Graeber
David Graeber

David Graeber (1961-2020) was hoogleraar antropologie aan de London School of Economics. Hij is auteur van Schuld en Bullshit Jobs, en schreef voor onder meer Harper's Magazine en The Guardian. Als iconisch denker en gerenommeerd activist was hij grondlegger van Occupy Wall Street. Hij overleed vlak na het afronden van Het begin van alles.

Noten
  • Klik hier om de noten te downloaden in PDF formaat.
ISBN
  • 9789493213616
Maven Publishing