Maven Publishing
'Als Ariely geen Nobelprijs wint, dan weet ik het ook niet meer.'
JORIS LUYENDIJK
'Ariely is een van de origineelste en interessantste wetenschappers die ik ken.'
DANIEL KAHNEMAN
Geld en gedrag
Geld en gedrag
Hoe je de psychologie van geld in je voordeel kan gebruiken

Geld knoeit met ons hoofd. We gaan er minder rationeel mee om dan we denken, zo vallen we ten prooi aan te veel kleine uitgaven, kennen we de valkuil van budgetten niet en overschatten we bijvoorbeeld de verkoopwaarde van ons huis.

Dan Ariely - misschien wel de populairste gedragswetenschapper ter wereld - geeft samen met Jeff Kreisler de nieuwste inzichten over de psychologie van geld. Met veel anekdotes, humor en scherpe adviezen onderzoeken ze herkenbare financiële situaties en laten ze zien welke denkfouten we daarbij vaak maken. Ze ontkrachten verkeerde aannames over de relatie tussen onze hersenen en geld en leggen uit hoe we onze irrationele basisinstincten onder controle kunnen krijgen.

Dit boek reikt de praktische tools aan die je nodig hebt om je financiële keuzes te begrijpen en te verbeteren, slimmer uit te geven en te sparen. Laat de psychologie van geld in je voordeel werken!

Dan Ariely is auteur, hoogleraar psychologie en gedrags­ economie, en bekleedt de Joep Lange­leerstoel aan de UvA. Zijn TED­talks hebben meer dan 17 miljoen views, en van zijn bestseller Predictably Irrational zijn meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. Jeff Kreisler is comedian, bestsellerauteur van Get Rich Cheating en schrijver voor Comedy Central.

Dan Ariely
Dan Ariely

Dan Ariely is hoogleraar in de psychologie en gedragseconomie aan Duke University. Ariely wordt gezien als ’s werelds grootste expert op het gebied van irrationeel gedrag en heeft wereldwijd miljoenen fans door zijn bestseller Predictably Irrational, zijn populaire TED-talks en zijn column in de Wall Street Journal.

Ariely’s fascinatie voor irrationeel gedrag ontstond toen hij op zijn 18e als gevolg van een explosie derdegraads brandwonden opliep. Tijdens zijn revalidatietraject besloot hij zijn eigen behandelingen tot onderwerp van studie te maken. Zo toonde hij bijvoorbeeld aan dat, in tegenstelling tot wat zijn artsen beweerden, je een pleister beter langzaam dan snel kan verwijderen, omdat dat uiteindelijk minder pijnlijk is.

Andere boeken van Dan Ariely
Jeff Kreisler
Jeff Kreisler

Jeff Kreisler is comedian, bestsellerauteur van Get Rich Cheating en schrijver voor Comedy Central.

ISBN
  • 978 94 9249 330 9
Vormgeving
  • DPS
Vertaler
  • Jonas de Vries
Originele titel
  • Dollars and Sense:How We Misthink Money and How to Spend Smarter
Maven Publishing