'Verplichte kost voor dik én dun.'
HANS VAN MANEN, WETENSCHAPSJOURNALIST
Eet mij

Eet mij

De psychologie van eten, diëten en te veel eten

Eet mij gaat over honger, over supermarkten en over reclame. Het gaat over de illusie van diëten en de stigma’s van dik zijn. Asha ten Broeke en Ronald Veldhuizen gaan op zoek naar de ware aard van ons eetgedrag. Ze combineren de nieuwste inzichten uit hersenwetenschap, genetica en fysiologie en laten zien dat iemands gewicht niet zozeer een keuze is, zoals dieetgoeroes ons vaak doen denken, maar voornamelijk afhankelijk is van aangeboren eigenschappen en invloeden uit de omgeving. Op confronterende wijze laten de auteurs zien hoe we, zonder het door te hebben, dagelijks verwikkeld zijn in een ongelijke strijd tegen supermarkten, marketeers en reclamebureaus, die eropuit zijn ons meer te laten consumeren. Ook plaatsen ze de discussie over obesitas in een breder perspectief: onze angst voor overgewicht blijkt behoorlijk ontspoord.

Eet mij reikt nieuwe handvatten aan om grip te krijgen op ons eetgedrag. Maar wees gerust: deze handvatten hebben niets te maken met nieuwe diëten of magische ingrediënten, maar alles met de psychologie van eten.

Je bezoek aan de supermarkt zal nooit meer hetzelfde zijn

Eén reactie op “Eet mij”

 1. Goedemiddag,
  Op donderdag 29 november a.s. wordt er door de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen (NAE) een groot congres georganiseerd in Regardz De Buitensociëteit in Zwolle. Aantal geregistreerde deelnemers op dit moment 480. Nu overweeg ik om i.p.v. bloemen het boek eet mij te overhandigen.
  ‘Eet mij: de psychologie achter eten, diëten en te veel eten’
  Vraag: is het mogelijk om voor woensdag een 6 tal ex. te sturen?
  Graag eerst reactie voor ik de bestelling definitief maak.
  met vriendelijke groet,
  Marga Oudendijk-Meems
  NAE Congresmanager
  tel.: 06 52 56 18 03

Plaats een reactie

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.