Maven Publishing
‘Ronson schrijft geweldig.’
DE VOLKSKRANT
‘Een slimme, bedachtzame schrijver. Door zijn boeken zo op te bouwen dat ze verschrikkelijk grappig beginnen, en dan op een gegeven moment pijnlijk worden, dwingt hij je om dieper na te denken.’
THE GUARDIAN
Dit is vernederend
Dit is vernederend
Hoe één verkeerde tweet je leven kan verwoesrten

Een verkeerde tweet, een onhandige beslissing of een moment van zwakte: het kan tegenwoordig voldoende zijn om online een woedende menigte op de been te brengen. Jon Ronson reisde de wereld over om bekende aanjagers én slachtoffers van public shaming te ontmoeten. Zijn gesprekken illustreren op pijnlijke wijze hoe graag we massaal verontwaardigd zijn en hoe makkelijk levens hierdoor verwoest worden. De slachtoffers zijn lang niet altijd onschuldig, maar de straf is bijna altijd te zwaar. Dit is vernederend is een briljante, humoristische en onnavolgbare verkenning van de terugkeer van een van ’s werelds oudste strafmaatregelen: de schandpaal.

Jon Ronson is al jaren een cultfenomeen. Zijn boeken worden steevast bestsellers en veel ervan worden verfilmd met Hollywoodsterren in de hoofdrol. Nu verschijnt zijn werk eindelijk in Nederland. Op onbevangen maar kritische wijze en met onderkoelde humor onderzoekt hij controversiële kwesties en dompelt zich daarvoor compleet onder in het onderwerp.

ISBN
  • 978 94 9184 574 1
Vormgeving
  • DPS
Vertaler
  • Henny Corver
Originele titel
  • So You’ve Been Publicly Shamed
Maven Publishing