Maven Publishing
'Onmisbare kennis’
ZIN
Over het fenomeen: ‘Big Data is niet eng, het is vooral handig.’
NRC Q
Dit is Big Data
Dit is Big Data
Wat het is, hoe het werkt, wat het oplevert

‘Big Data’ wordt door marketingmanagers, multinationals en overheden triomfantelijk neergezet als het nieuwe goud. Dankzij de explosieve groei van digitale gegevens gaan al onze vragen beantwoord worden – zelfs nog voordat we ze gesteld hebben. Maar wat is het eigenlijk, Big Data?

In Dit is Big Data neemt New York Times-journalist Steve Lohr je mee in een wereld van vindingrijke ondernemers en briljante getallenkunstenaars, van ongekende mogelijkheden en de on- vermijdelijke goudkoorts die daarbij komt kijken. Met duidelijke voorbeelden en meeslepende anekdotes legt hij uit wat de term Big Data precies inhoudt, welke impact het heeft en welke kansen het biedt. Want of je nu leraar, arts, manager of ondernemer bent: Big Data wordt onmisbaar. 

Steve Lohr
Steve Lohr

Steve Lohr is verslaggever technologie, business en economie voor The New York Times. In 2013 won hij met zijn team een Pullitzer voor een artikel over de donkere kanten van de bedrijfsvoering voor werknemers en consumenten van Apple en andere technologiebedrijven. Hij was eerder correspondent voor The Times in Tokyo, Manila en Londen, en schreef ook voor The Atlantic en The Washington Monthly.

ISBN
  • 978 94 9184 560 4
Vormgeving
  • Thonik
Vertaler
  • Huub stegeman
Originele titel
  • Data-ism: The Revolution Transforming Decision Making, Consumer Behavior, and Almost Everything Else
Maven Publishing