'Een van de beste boeken van de laatste jaren.'
ELSEVIER
De vijfde revolutie
'Frank laat zien dat hersenonderzoek onze opvattingen over moraal, vrije wil, straf, geloof, gevoelens en persoonlijke verantwoordelijkheid diepgaand zullen veranderen.'
DE VOLKSKRANT

De vijfde revolutie

Omdat hersenwetenschap onze wereld gaat veranderen

De ontdekkingen in de hersenwetenschap volgen elkaar in een nauwelijks bij te houden tempo op. Elke week staat er weer een groot artikel in de krant met nieuwe inzichten en interessante weetjes over hoe onze hersenen werken. Tot nu toe ontbrak echter het grotere plaatje: waartoe leidt al deze nieuwe kennis?
Lone Frank, neurobiologe en wetenschapsjournalist in Denemarken, doet in De vijfde revolutie verslag van een reis langs de voornaamste denkers en wetenschappers op haar gebied. Daarbij stelt ze ze één belangrijke vraag: ‘Hoe gaat de hersenwetenschap onze wereld veranderen?’ De antwoorden zijn zowel verrassend als onthutsend.

Op meeslepende wijze vertelt ze onder andere over Michael Persinger, de Canadese professor die met een ‘God Helmet’ op commando intense religieuze ervaringen kan veroorzaken. Over Richard Davidson, die bezig is om de neurologische geheimen van ‘geluk’ in kaart te brengen. We blijken aan de vooravond van de ‘neurorevolutie’ te staan. Deze reikt verder dan we tot nu toe vermoedden en zal ingrijpende effecten hebben op uiteenlopende onderwerpen zoals economie, marketing en zelfs religie.

Download een proefhoofdstuk (pdf)
Download een proefhoofdstuk (epub)
Beluister een fragment uit het audioboek

  • :Lone FrankAuteur
  • :9789490574017ISBN
  • :Den femte revolutionOriginele titel
  • :GyldendalOorspronkelijke uitgever
  • :Gerre van der KleijVertaling
  • :G2KVormgeving
Dit boek haalt de hersenwetenschap uit de hoek van de ‘leuke weetjes’ en plaatst haar waar ze hoort: als hoofdrolspeler in onze toekomst.

Plaats een reactie

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.