'Ronson schrijft geweldig.'
DE VOLKSKRANT
De psychopatentest
‘Zowel een aangrijpend avontuur door de wereld van gekheid, als een handige gids voor psychopaat-spotting. Dit boek is grappig en onthullend, en zal de manier waarop je naar je baas, vriendje of bankmanager kijkt voor altijd veranderen.’
THE GUARDIAN

De psychopatentest

Op zoek naar de grens tussen goed en gek

Zo’n één op de honderd mensen is een psychopaat. Waarschijnlijk ben je er vanochtend al één voorbijgelopen. Het zijn mensen zonder inlevingsvermogen, ze zijn manipulatief, onbetrouwbaar, charmant en verleidelijk. De psychopatentest is een verkenning van hun wereld en die van de florerende gekheidsindustrie.

Veel belangrijke zakenmensen en politici zijn eigenlijk hoogvliegende, goed functionerende psychopaten. Zo ontmoette auteur Jon Ronson de leider van een doodseskader die tbs heeft gekregen voor hypotheekfraude, infiltreert hij in de Scientology Church en brengt hij tijd door met een legendarische ‘bedrijvendokter’ die de dubieuze eer heeft recordhouder te zijn in fabrieken sluiten en mensen ontslaan. Hij duikt in de onthutsende geschiedenis van experimentele behandelingen: van dagenlange naakte lsd-therapie tot pogingen om seriemoordenaars te begrijpen.

Het resultaat is een fascinerend avontuur door de krochten van gekheid. Met als bijkomend voordeel dat je de volgende psychopaat in je leven misschien tijdig herkent.

Van Jon Ronson verscheen bij Maven Publishing ook Dit is vernederend.


  • :Jon RonsonAuteur
  • :978 94 9184 572 7ISBN
  • :The Psychopath Test: A Journey Through the Madness IndustryOriginele titel
  • :Pon RuiterVertaling
  • :DPSVormgeving
Op zoek naar de grens tussen goed en gek

Plaats een reactie

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.