Maven Publishing
'Elke zichzelf respecterende manager heeft deze bestseller stukgelezen op zijn nachtkastje liggen.'
DE VOLKSKRANT
BOEK VAN HET JAAR!
MANAGEMENT TEAM
‘Big data is een boek dat prikkelt tot nadenken over een toekomst waarin alles in kaart is gebracht.’
NU.NL
De big data-revolutie
De big data-revolutie
Hoe de data-explosie al onze vragen gaat beantwoorden

In de afgelopen twee jaar hebben we meer informatie geproduceerd dan in de 2000 jaar ervoor; denk aan alle e-mails, digitale foto's, bonuskaartgegevens, kaarten en financiële cijfers. Deze onvoorstelbaar grote hoeveelheid digitale gegevens wordt niet alleen opgeslagen, maar ook steeds beter geanalyseerd. Big data-analyse levert kennis op die verregaande gevolgen heeft voor hoe we denken, werken en leven.

Viktor Mayer-Schönberger, hoogleraar aan het Oxford Internet Institute en Kenneth Cukier, dé big data-journalist van The Economist, bundelden hun krachten om de gevolgen van deze big data-revolutie voor het eerst duidelijk in kaart te brengen. Op meeslepende wijze beschrijven ze waarom juist Google het best in staat is het verloop van een griepvirus te voorspellen en hoe Twitter kan 'zien' wie de verkiezingen gaat winnen. Binnenkort zijn we zelfs in staat te berekenen welke behandeling een patiënt moet krijgen, waar een inbraak gaat plaatsvinden en wie in aanmerking komt voor promotie. De big data-revolutie beschrijft een van de belangrijkste ontwikkelingen van de 21ste eeuw.


Viktor Mayer-Schönberger
Viktor Mayer-Schönberger

Wat gebeurt er in een economie die steeds meer om data draait? Viktor Mayer-Schönberger geeft een provocerende kijk op de toekomst van bedrijven, marktplaatsen en de financiële industrie en laat zien hoe data onze economie zal transformeren. 

Wereldwijd gerenommeerd wetenschapper op het gebied van big data Viktor Mayer-Schönberger presenteert een radicaal nieuw inzicht: onze op geld gebaseerde economie verandert in een economie die gebaseerd is op data. Sterker nog, data is de rol van geld in onze economie zelfs aan het overnemen. Mayer-Schönberger verklaart in zijn lezing op heldere en toegankelijke wijze waarom de macht van traditionele multinationals en banken afneemt, en waarom digitale marktplaatsen als Booking.com, Uber, Amazon en Alibaba zo stormachtig kunnen groeien. Bovendien beschrijft hij de opkomst van een geheel nieuwe sector – vergelijkbaar met de financiële industrie, maar dan met handelaren, tussenpersonen en brokers die gespecialiseerd zijn in data. Welkom, dus, in de data-economie: een spannende en uitdagende omgeving waar Mayer-Schönberger laat zien welke kansen er liggen voor ondernemers. 

Viktor Mayer-Schönberger is hoogleraar Internet Governance and Regulation aan de University of Oxford, schreef eerder al de wereldwijde bestseller De big data-revolutie (meer dan een miljoen exemplaren verkocht) en adviseert onder meer Microsoft en het World Economic Forum. Daarnaast geeft hij regelmatig masterclasses en keynotes bij bedrijven en organisaties.Lees hier meer op VPRO Tegenlicht.


Andere boeken van Viktor Mayer-Schönberger
Kenneth Cukier
Kenneth Cukier

Kenneth Cukier is data-journalist bij The Economist en belangrijk commentator op ontwikkelingen op dit gebied. Zijn artikelen over management en economie verschenen onder meer in Foreign AffairsThe New York Times en The Financial Times.

ISBN
  • 978 94 9057 490 1
Vormgeving
  • Studio Ron van Roon
Vertaler
  • Wim Scherpenisse
Originele titel
  • Big Data: A Revolution That Will Transform How We Live, Work, and Think
Maven Publishing