‘De auteurs prikken terecht ballonnen en illusies door over beleggen en vermogensbeheer. Wie dit leest kan kosten en risico’s beperken.’
Onno Ruding, oud-minister van Financiën en oud-vice-chairman van Citibank
De beleggingsillusie
'Lees dit boek voordat je ook maar één euro ergens in belegt!'
John Bogle, oprichter van Vanguard, 'één van de vier beleggingsreuzen van de 20ste eeuw' (FORTUNE Magazine)
'Denk niet té snel dat je een ervaren en goed onderlegde belegger bent. Beleggen kent naast financiële veel psychologische valkuilen. Je kennis daarover kan je bijspijkeren met dit boek'
Erica Verdegaal, NRC HANDELSBLAD

De beleggingsillusie

Wat de bank je niet vertelt over succesvol beleggen

De meeste vermogensbeheerders en beleggingsfondsen beloven veel geld voor je te verdienen. Ze blijken echter een groot deel van het rendement van hun klanten naar zichzelf toe te trekken en op de lange termijn doen ze het daarom bijna zonder uitzondering slechter dan de markt. Toch blijven beleggers op grote schaal hun geld aan ze toevertrouwen. Hoe kan dat?

In De beleggingsillusie beschrijven Marius Kerdel en Jolmer Schukken beknopt en op vlotte wijze hoe er door de beleggingsindustrie een geraffineerde illusie in stand wordt gehouden. Door onze emoties aan te wakkeren en kosten te verbergen, verleiden ze ons keer op keer om die illusie na te jagen. Dat levert aantrekkelijke inkomsten op voor de vermogensbeheerders maar leidt tot hoge kosten voor beleggers. Die kosten zijn zo aanzienlijk dat beleggers uiteindelijk vaak meer dan de helft van hun opgebouwde vermogen afdragen aan hun financiële ‘helpers’.

Gelukkig bieden de auteurs ook een oplossing. In drie stappen leggen ze uit hoe je je vermogen met een passend rendement kunt laten groeien. Kortom: de handleiding voor elke belegger die de crisis wil overleven. En ja, dit betekent waarschijnlijk dat je vermogensbeheerder zijn of haar Ferrari zal moeten inleveren.

Waarschuwing: kan blijvende vermogensgroei veroorzaken

Plaats een reactie

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.