Jon Ronson

Jon Ronson

Jon Ronson is al jaren een cultfenomeen: zijn boeken over terroristen (Them), experimenten met helderzienden in het Amerikaanse leger (The Men Who Stare at Goats) en meest recent over psychopaten en publiekelijke vernederingen, zijn steevast hits die verfilmd worden met Hollywoodsterren in de hoofdrol. Op onbevangen maar kritische wijze en met onderkoelde humor onderzoekt hij controversiële politieke en wetenschappelijke kwesties, waarbij hij zich compleet onderdompelt in het onderwerp.

Naast gelauwerd schrijver is Ronson documentairemaker, journalist voor The Guardian, toetsenist in het illustere bandje Frank (dat verhaal is óók al verfilmd) en radiomaker voor de BBC en This American Life.

In januari 2016 introduceerde Maven Publishing Jon Ronson in Nederland met zijn twee laatste boeken: De psychopatentest en Dit is vernederend. Tevens organiseerde Maven Publishing het Jon Ronson-festival, waarbij zijn films vertoond werden, zijn boeken besproken en waar – uiteraard – Ronson zelf ook optrad.

Pers over Ronson

‘Ronson schrijft geweldig.’ DE VOLKSKRANT

‘Een slimme, bedachtzame schrijver. Door zijn boeken zo op te bouwen dat ze verschrikkelijk grappig beginnen, en dan op een gegeven moment pijnlijk worden, dwingt hij je om dieper na te denken.’ THE GUARDIAN

‘Fascinerend… Shocking… Ronsons gave voor het uitzoeken van details is, zoals altijd, een traktatie.’ THE NEW YORK TIMES