Maven Publishing
Webinar

Mindgym: welkom in de sportschool voor je geest

Mindgym: welkom in de sportschool voor je geest
Interesse in deze webinar? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

Welkom in de sportschool voor je geest

Bij goed voor jezelf zorgen denken we al snel aan meer bewegen en gezond eten, maar je zit pas écht lekker in je vel als je ook mentaal fit bent. Sporten voor een fitter lijf, vinden we heel normaal. Waarom dan niet ook trainen voor een soepele geest?

In Mindgym, de sportschool voor je geest leert Wouter de Jong je je aandacht gericht te focussen, meer te genieten van positieve emoties, beter om te gaan met negatieve emoties en met meer energie en focus te leven.

Waarom aan de slag gaan met Mindgym?

1: Meer dan 100.000 mensen gingen je voor

Wouter is bestsellerauteur en zijn Mindgym boeken zijn inmiddels meer dan 100.000 keer verkocht. Hij wordt wekelijks gevraagd om te spreken bij overheid, onderwijs en het bedrijfsleven en heeft al meer dan duizenden mensen getraind in zijn Sportschool voor je geest.

2: Geschikt voor de meest nuchteren onder ons

Mindgym is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en bevat ideeën uit mindfulness, compassietraining en positieve psychologie. Wouter vertaalt deze inzichten naar praktische sportschool metaforen. Dit levert concrete handvatten op die je direct zelf kunt toepassen. 

3: Mindgym kan online en offline

Wouter de Jong transformeert elke ruimte (online en offline) tot zijn ‘sportschool voor je geest'. Wouters energieke en interactieve presentaties zijn als een proteïne shake voor je hersenen en geven je een mentale reset. Met als resultaat meer focus, rust én energie.

Met de inzichten uit Mindgym leer je:

  • Hoe een stap terug doen je kan helpen om meer gedaan te krijgen in minder tijd
  • Hoe je betekenisvoller kunt communiceren met collega’s, familie en vrienden
  • Hoe je met meer aandacht in het leven staat 
  • Blij te zijn en te willen wat je hebt
  • Minder energie te verspillen aan piekeren en stressen
  • Positieve emoties langer vast te houden


Mogelijkheden

Keynote of webinar

Wouter de Jong transformeert je bedrijf om tot zijn sportschool voor de geest en traint je brein. Hoe zorg je voor meer veerkracht? Hoe blijf je wendbaar en flexibel? Hoe train je je aandachtspier en zorg je voor betere concentratie en focus? Boordevol actie, praktische tips en inspirerende herkenbare voorbeelden. De keynote of webinar is voor een onbeperkt aantal deelnemers.

Verdiepende trainingen

De verdiepende trainingen gaan over de 4 breincircuits uit Mindgym. Aan de hand van eigen cases duik je nog dieper in de circuits en doe je verschillende oefeningen (rollenspellen schrijfoefeningen en reflexen oefeningen). Op basis van een uitgebreid voorgesprek maken we een training op maat. Deze trainingen zijn ontwikkeld voor maximaal 20 deelnemers.

Coaching

Met coaching werk je actief aan meer geluk in je leven. Je leert negatieve denkpatronen en onnodige ballast uit de weg te ruimen, en je leert hoe je nieuwe, constructieve routines aan kunt leren.

Iedereen het boek

Deelnemers willen vaak meer leren over het onderwerp en aan de slag gaan met de nieuwe inzichten die ze hebben opgedaan bij de webinar of keynote. Vergroot als organisatie de impact en geef alle collega's het boek cadeau! Als uitgever doen we je graag een mooi kortingsvoorstel.

‘I love Mindgym! Het is de leukste no-nonsense methode om mentaal sterk te blijven.'
Tony Crabbe

Wouter de Jong

Bij goed voor jezelf zorgen denken we vaak aan meer bewegen en gezond eten, maar je zit pas écht lekker in je vel als je ook mentaal sterk bent. Wouter de Jong transformeert elke bijeenkomst tot een ‘sportschool voor de geest’ waar iedereen weer opgeladen uitkomt. Gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en met ideeën uit mindfulness, compassietraining en positieve psychologie verbetert hij je mentale conditie – en dat leidt tot positieve resultaten op elk vlak in je leven. Mindgym is als een proteïne shake voor je hersenen, zelfs voor de meest nuchteren. Wouters energieke en verrassend leuke presentatie geeft je een mentale reset, met als effect meer focus, rust én energie.

Mindfulness is een wetenschappelijk bewezen aanpak om effectiever met stress en druk op het werk om te gaan. Door mindfulness neemt de betrokkenheid toe zonder dat je opbrandt, kun je beter inspelen op veranderingen en ga je effectiever om met je tijd, emoties, stress en collega's. Je verhoogt de focus op het lichaam, zodat je vroegtijdig stresssignalen kunt opmerken en daar constructief op in kunt spelen. Energiemanagement voor de lange termijn dus! En...net als in de sportschool: alleen luisteren naar theorie boekt geen resultaat.

Wouter de Jong is veelgevraagd spreker en mindfulness trainer. Hij studeerde af in Nederlands recht, aansluitend volgde hij een opleiding aan de Amsterdamse toneelschool, waarna hij werkte als acteur (onder andere in GTST en Villa Achterwerk). Hij volgde meerdere opleidingen tot compassie- en mindfulnesstrainer, onder andere aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn bestseller ‘Mindgym: Sportschool voor je geest’ kwam in 2018 uit bij Maven Publishing, begin 2019 volgde ‘Mindgym Work-outs’. Eind 2019 verscheen zijn superpopulaire boek voor kinderen: 'Superkrachten voor je hoofd', oftewel Mindgym voor kids. De Jong geeft regelmatig workshops, trainingen en keynotes voor bedrijven en organisaties.


Wouter de Jong
Maven Publishing