Maven Publishing
Webinar

De geluksroute

De geluksroute
Interesse in deze webinar? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

Nu we allemaal veel thuiswerken en de werkdruk onverminderd hoog blijft, ontstaan er snel wat breukjes in de samenwerking. Als je wil dat dit ‘gedoe’ niet de kans krijgt om uit te groeien tot ontevredenheid of conflict is het cruciaal om met je team aandacht te besteden aan hoe jullie samenwerken. Reflecteren op jezelf, eerlijk en open met elkaar het gesprek aangaan, echt nieuwsgierig naar elkaar zijn en goed luisteren naar elkaar, helpt.

Uit onderzoek blijkt dat de belangrijkste factor voor de effectiviteit van teams de psychologische veiligheid van het team is. Daarmee wordt bedoeld dat er ruimte is voor afwijkende meningingen, teamleden elkaar feedback durven te geven en het team soepel samenwerkt. Dan voelen teamleden zich veilig en wordt er meer gepresteerd. Maar dat is in deze tijd niet altijd makkelijk. In elk team zijn er wel eens irritaties, ergernissen of onbegrip: er wordt soms maar half naar elkaar geluisterd, gesprekken worden uit de weg gegaan en er wordt wel geroddeld en gemopperd maar geen actie ondernomen als dingen mislopen. Dit gedoe heeft een enorme impact op de productiviteit van het team en op de betrokkenheid van de medewerkers.

Anne de Jong schreef onlangs haar vierde bestseller, De geluksroute. In dit boek bundelde ze al haar kennis en ervaring als psycholoog en coach om mensen te helpen het gedoe in sociale relaties op te lossen of te voorkomen. Speciaal voor bedrijven hebben we het gedachtengoed van dit boek ook vertaald naar een aanpak voor teams, lezingen voor bedrijven en organisaties én een superpraktische online cursus.

Met de stappen van De geluksroute weet je:

› Hoe je een collega respectvol en productief kunt aanspreken op ongewenst gedrag.

› Hoe je irritaties snel en laagdrempelig kunt oplossen zonder dat ze in ‘groter gedoe’ veranderen.

› Hoe je gedoe kunt oplossen aan de hand met de 5 geluksstappen.

› Hoe je voorkomt dat je zelf in zogenaamde ongeluksvalkuilen stapt.

› Waar je extra op moet letten als je met collega’s online communiceert.

Waarom aan de slag gaan met De geluksroute?

1: Anne de Jong is dé coach van Nederland

Anne de Jong is oprichter en directeur van het gerenommeerde coach-opleidingsinstituut NONONS. Ze heeft meer dan 25 jaar ervaring als psycholoog en coach, heeft 3 coachingsbestsellers geschreven en heeft al honderden coaches opgeleid. Al haar kennis en ervaring heeft ze bijeen gebracht in De geluksroute.

2: De geluksroute is methodisch en praktisch

Het is een stappenplan waarmee je zelf de regie over situaties leert nemen. Anne de Jong illustreert aan de hand van veel herkenbare voorbeelden hoe je dit zelf én als team kunt doen, met een soepelere omgang en effectiever samenwerken als resultaat.

3: Direct concreet resultaat

Collega's krijgen concrete handvatten die ze gelijk kunnen toepassen. Het resultaat: minder stress en sociaal gedoe, en het levert tijd én energie op door plezieriger en beter samenwerken. Direct bottom line resultaat dus.

Mogelijkheden

Keynote of webinar

In een interactieve lezing van 60 minuten laat bestsellerauteur Anne de Jong jullie kennismaken met de belangrijkste inzichten uit De geluksroute voor op de werkvloer. Boordevol actie, praktische tips en inspirerende herkenbare voorbeelden.

Teamcoaching

Samenwerken is soms hard werken, maar cruciaal om op een effectieve en gezonde manier je doelen te bereiken. Teamcoaching helpt jullie team om de samenwerking beter en prettiger te laten verlopen. In verschillende teamsessies leer je jezelf en je team beter kennen. We bespreken de valkuilen bij het samenwerken, je reflexen, maar gaan ook echt wat doen. Samen met je team bepaal je de stappen die je kunt zetten, hoe je ergernissen kunt loslaten en hoe je het eerlijke gesprek voert. 

Verdiepende trainingen

De trainingen van De geluksroute gaan over de vaardigheden die je nodig hebt om op de geluksroute te blijven. Je oefent met het herkennen van de dwaalsporen (valkuilen) bij jezelf en je collega’s. Je leert bijvoorbeeld de vaardigheid om te reflecteren op jezelf en op de dynamiek in het team. Of je leert regie te nemen in situaties die anders lopen dan je zou willen. Of je oefent met eerlijke gesprekken voeren. Onze trainers maken een training op maat, die precies past bij wat jullie als team of groep collega’s effectiever maakt. Vaak volgen deze verdiepende trainingen op webinar of de teamcoaching.

Online cursus

In de online cursus, waarin Anne de Jong je verschillende oefeningen geeft, doorloop je aan de hand van korte filmpjes, in je eigen tempo, de stappen van de geluksroute. In de basiscursus, bestaande uit 8 modules, leer je verschillende valkuilen bij jezelf en anderen te herkennen. In de verdiepingsmodules krijg je nog meer tools, demonstraties en oefeningen over hoe je de belangrijkste inzichten uit De geluksroute toepast in je eigen leven.

Iedereen het boek

Deelnemers willen vaak meer leren over het onderwerp en aan de slag gaan met de nieuwe inzichten die ze hebben opgedaan bij de webinar of de online cursus. Vergroot als organisatie de impact en geef alle collega's het boek cadeau! Als uitgever doen we je graag een mooi kortingsvoorstel.

Of je nu voor een webinar of de online cursus kiest, werken met De geluksroute geeft je altijd praktische tips over hoe je sociaal gedoe snel en professioneel kunt oplossen. En dat zorgt voor meer rust op de werkvloer, soepelere en fijnere samenwerkingen en vooral gelukkigere en succesvollere teams.

Een aanrader voor Iedereen die beter wil leren samenwerken met je team. Je leert eerlijker kijken naar jezelf en anderen, en maakt stap voor stap betere keuzes waardoor je veel meer plezier krijgt in je werk, en verdieping krijgt in je relaties met vrienden en familie.
Ilona van Wegen, board member bij Google

Anne de Jong

Anne de Jong is psycholoog, coach en oprichter van De Relatiecoach en het gerenommeerde opleidingsinstituut Nonons. Ze heeft in haar carrière al duizenden mensen gecoacht en honderden coaches opgeleid. Eerder verscheen van haar hand o.a. de bestseller De geluksroute waarvan meer dan 15.000 exemplaren werden verkocht. Met Sorry, schatje schreef zij het handboek voor leuke relaties in goede en slechte tijden. Daarnaast geeft Anne regelmatig workshops, trainingen en webinars over De geluksroute voor bedrijven en organisaties.

Anne de Jong
Maven Publishing