Maven Publishing

Mavenement: een avond over 'Makers van leven' i.s.m. NEMO Kennislink

Mavenement: een avond over 'Makers van leven' i.s.m. NEMO Kennislink

We kunnen verklaren hoe we van de big bang tot de vorming van onze planeet zijn gekomen en we weten hoe we van een groepje cellen tot mens zijn geëvolueerd. Maar nog altijd zit er een gapend gat in onze kennis, want wat ís leven? Hoe is het eerste levende organisme ontstaan? Wat is het verschil tussen een zakje moleculen dat niet leeft en een die wél leeft? Esther Thole laat in haar boek Makers van leven zien hoe vooruitstrevende Nederlandse wetenschappers nu bezig zijn om dat vraagstuk op te lossen – van moleculaire machines en levende materialen tot zelfsturende medicijnen en synthetische cellen.

Op woensdagavond 27 juni presenteren we dit boek samen met NEMO Kennislink. Onder leiding van Desiree Hoving zal Esther Thole in gesprek gaan met Bert Meijer (hoogleraar organische chemie aan de Technische Universiteit Eindhoven) en Hub Zwart (hoogleraar filosofie van de natuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit).

Het wordt een interactieve avond die een spannend kijkje biedt in een van de meest grensverleggende wetenschapsgebieden van het moment. Toegang is gratis, klik hier voor meer informatie en om je aan te melden. Hopelijk tot dan!

 

Maven Publishing