Maven Publishing

Esther Thole

Esther Thole
Wil je deze persoon uitnodigen voor een lezing of workshop?

Verandertrajecten en brainstormsessies vragen om een open mindset. Maar verandering roept vaak weerstand op en out-of-the-box denken is makkelijker gezegd dan gedaan. De Maven at Work oplossing? Vraag Esther Thole om te komen spreken.

Zij opent de luiken door een link te leggen tussen haar vakgebied en jullie uitdagingen. Als scheikundige en specialist op het gebied van het ontstaan van leven op aarde neemt ze jullie mee op een fascinerende tocht door haar vakgebied. Juist door haar andere kijk kan ze waardevolle inzichten geven. Wist je bijvoorbeeld dat wetenschappers er nog niet uit zijn hoe het leven op aarde is ontstaan? Maar dat ze het er wel over eens zijn dat emergentie daar een belangrijke rol in heeft gespeeld? Emergentie: alle elementen zijn nodig om ergens te komen, waarvan je nu misschien nog niet weet waar dat is. En als er iets belangrijk is binnen verandertrajecten en brainstormsessie…precies! Bovendien haal je met Esther niet alleen een powerhouse in de exacte wetenschap in huis, maar krijg je haar energie, humor en kennis van zaken er ook nog bij.

Scheikundige en wetenschapsjournalist Esther Thole opent met haar boek "Wat is leven?" je ogen en neemt je mee op ontdekkingsreis door de meest actuele wetenschappelijke inzichten rondom de zoektocht naar de fundamenten van leven. Wat gebeurt er op dit moment in laboratoria over de hele wereld en hoe beantwoorden wetenschappers de vraag der vragen: wat ís leven?

Esther Thole is wetenschapsjournalist en redacteur bij NEMO Kennislink. Ze studeerde scheikunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en schrijft over chemie in brede zin, maar vooral over de rol van chemie in alles wat leeft. Of lijkt te leven, zoals materialen met levende kenmerken, synthetische cellen en zelfsturende geneesmiddelen. Daarnaast geeft Esther regelmatig workshops, trainingen en keynotes voor bedrijven en organisaties.

Maven Publishing