Maven Publishing
'Een leuk en leerzaam boek.'
PSYCHOLOGIE MAGAZINE
'Je kan écht geld besparen met dit boek.'
VPRO NOORDERLICHT
Psycholo-geld
Psycholo-geld
Waarom we stoppen met denken als we beginnen met uitgeven

Waarom ben je zuinig met cash terwijl je met je pinpas gemakkelijk geld uitgeeft? Waarom gebruik je gespaard geld anders dan financiële meevallers? Wat maakt het zo lastig om een briefje van € 100 aan te breken? En waarom geef je méér uit als je dat eenmaal gedaan hebt?

Chris Zadeh, al ruim tien jaar bezig met innovatie in de financiële wereld, en psychologe Anna Dijkman vormen samen het perfecte duo om een boek te schrijven over de psychologie van geld. Door zich te baseren op inzichten uit behavioral finance, psychologie en sociologie laten ze op overtuigende wijze zien dat we een stuk minder rationeel met geld omgaan dan we denken.

Aan de hand van voorbeelden, illustraties en anekdotes identificeren ze de valkuilen in onze relatie met geld en laten ze zien hoe we op een bewuste manier met onze dagelijkse financiën om kunnen gaan.

Met bijdragen van onder anderen Jort Kelder, Annemarie van Gaal, Frederique van der Wal en Jeroen Smit over hun relatie met geld. 

Anna Dijkman
Anna Dijkman

Waarom we stoppen met nadenken als we beginnen met uitgeven.

Waarom zijn mensen zuiniger met cash terwijl ze met een pinpas gemakkelijk geld uitgeven? Waarom gebruik je gespaard geld anders dan financiële meevallers? Wat maakt het zo lastig om een briefje van € 100 aan te breken? En waarom geef je méér uit als je al geld aan het uitgeven bent?

Gebaseerd op inzichten uit behavioral finance, psychologie en sociologie laat Anna Dijkman op overtuigende wijze zien dat we een stuk minder rationeel met geld omgaan dan we denken. Met verrassende voorbeelden, illustraties en anekdotes identificeert ze de valkuilen in onze relatie met geld en laat ze zien hoe we wél op een bewuste manier met onze dagelijkse financiën om kunnen gaan. 

Anna Dijkman studeerde psychologie en journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Zij werkte als financieel-economisch journalist voor De Telegraaf, Elsevier, 925.nl, RedactiePartners en OmroepWNL. Ook was zij mede-oprichter en hoofdredacteur van het weblog DasKapital.nl. Ze was hoofdredacteur van het ING Economisch Bureau en werkt nu bij het FD. Ze volgt een master Economie. Zij is regelmatig te zien en te horen op onder meer RTLZ, BNR en omroepWNL.

ISBN
  • 978 94 9057 426 0
Vormgeving
  • G2K
Maven Publishing