Maven Publishing
‘Dit is de belangrijkste discussie van onze tijd. Tegmarks boek zorgt dat je erover mee kunt praten.’
STEPHEN HAWKING
‘Een meeslepende gids voor wat we nu moeten doen om de beste toekomst voor de mens te creëren.’
ELON MUSK
'Even spectaculair als toegankelijk'
DE VOLKSKRANT
Life 3.0
Life 3.0
Mens zijn in het tijdperk van kunstmatige intelligentie

Max Tegmark, MIT-wetenschapper en oprichter van het Future of Life Institute, geeft in Life 3.0 een toegankelijke, nuchtere en praktische beschrijving van de gevolgen van Kunstmatige Intelligentie (KI).
Hij laat zien hoe onze banen, scholen, gezondheid, rechtspraak, politiek en talloze andere gebieden ingrijpend zullen veranderen en verkent de meest essentiële vragen van onze tijd: kunnen we onze welvaart laten groeien door automatisering? Kunnen we garanderen dat intelligente systemen doen wat wij willen zonder te crashen of gehackt te worden? Moeten we bang zijn voor een wedloop in autonome wapens? Zullen machines ons vervangen, of zal KI het leven op aarde doen bloeien als nooit tevoren?

Van superintelligentie tot zingeving, van wat bewustzijn betekent tot de toekomst van leven in het universum: Life 3.0 stelt je in staat om deel te nemen aan de belangrijkste discussie van onze tijd.

Max Tegmark is professor natuurkunde aan MIT, en volgens Forbes een van de tien mensen die de wereld kunnen veranderen. Hij is auteur van de bestseller Our Mathematical Universe en toonaangevende denker op het gebied van Kunstmatige Intelligentie. Hij zet zich in om de risico’s én de mogelijkheden in kaart te brengen en onze samenleving hier beter op voor te bereiden. 

Max Tegmark
Max Tegmark

Max Tegmark is professor natuurkunde aan MIT en volgens Forbes een van de tien mensen die de wereld kunnen veranderen. Hij is auteur van de bestseller Our Mathematical Universe en schittert regelmatig in wetenschappelijke documentaires. Samen met onder anderen Elon Musk en Stephen Hawking zet hij zich in om de risico’s én de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie in kaart te brengen en om onze samenleving hier beter op voor te bereiden.

ISBN
  • 978 94 9249 327 9
Vormgeving
  • Scherpontwerp
Vertaler
  • Wilma Paalman en Frits van der Waa
Originele titel
  • Life 3.0. Being Human in the Age of Artificial Intelligence
Maven Publishing