Maven Publishing
'Mooi, breed uitwaaierend verhaal en prikkelend.' ****
NRC HANDELSBLAD
'Alok Jha is een uitzonderlijke schrijver met een onstilbare nieuwsgierigheid en het vermogen om verbazingwekkende verbanden te leggen. Hij neemt je mee door tijd, ruimte en culturen om het belang van water te laten zien.’
ROBBERT DIJKGRAAF
'Ode aan het recalcitrantste molecuul uit de kosmos: H2o...Een zeer verhelderende biografie van water.'
DE CORRESPONDENT
Het waterboek
Het waterboek
Hoe één molecuul jou verbindt met alles en iedereen en de rest van het heelal

Het waterboek laat je kennismaken met de meest fascinerende en mysterieuze vloeistof van ons universum. Water is overal: in de cellen van ons lichaam, in de lucht om ons heen, en in de oceanen, meren en rivieren. Water leeft in onze verhalen, inspireert onze kunstwerken en beïnvloedt onze economie. Water vormt de rode draad in ons bestaan en toch denken we er zelden bewust over na.

Water, voor ons zo gewoon en alledaags, blijkt eigenaardig en tegenstrijdige eigenschappen te bezitten. Op kamertemperatuur zou water bijvoorbeeld een gas moeten zijn en ijs zou moeten zinken in plaats van drijven. Water houdt meer warmte vast dan enige andere stof op aarde en er blijken zestien verschillende vormen van ijs te bestaan, waarvan wij er op aarde maar één kennen.

Op meeslepende wijze geeft wetenschapsauteur

Alok Jha

de ene eyeopener na de andere en laat hij zien hoe water niet alleen de verbindende factor is voor alles dat leeft, maar ook voor het ontstaan van de aarde en de geboorte van ons zonnestelsel. 

Alok Jha
Alok Jha

Alok Jha is wetenschapscorrespondent voor The Guardian en tv- en radiopresentator bij de BBC. Daarnaast presenteert hij de prijswinnende Science Weekly-podcast, en produceert en presenteert hij wetenschapsfilms.

ISBN
  • 978 94 9184 568 0
Vormgeving
  • Moker Ontwerp
Vertaler
  • Annemie de Vries
Originele titel
  • The Water Book: The Extraordinary Story of Our Most Ordinary Substance
Maven Publishing